To je to što me zanima!

'Tko ne može igrati ovakve utakmice, ne treba biti u klubu'

Rudeš je bio bolji i imao bolje šanse u prvom poluvremenu. Ne možete ući u utakmicu u 46. minuti. Onda te neće ni sreća poljubiti. Izgubili smo velika dva boda, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica
Vidi originalni članak

Rudeš je šokirao Dinamo i izvukao veliki bod iz Maksimira (1-1). Vodili su sve do dvije minute prije kraja, a lošem izdanju 'modrih' kumovale su i brojne rotacije trenera Nenada Bjelice koji je u odnosu na Hapoel u utorak promijenio svih 11 igrača.

- Mislim da je ovo realno, rezultat je realan. Rudeš je bio bolji i imao bolje šanse u prvom poluvremenu. Ne možete ući u utakmicu u 46. minuti. Onda te neće ni sreća poljubiti. Izgubili smo velika dva boda - rekao je Bjelica neposredno nakon utakmice za Arenu Sport.

DINAMO - RUDEŠ 1-1 Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!

Upitan o tome vidi li se sada razlika između nominalno prve i druge momčadi Dinama, rekao je:

- Ne bih sad ovako vruć neke velike zaključke donosio. Imamo jako puno igrača, moramo vidjeti. Ako igrači Dinama ovakve utakmice ne mogu igrati, onda ne trebaju ni biti u Dinamu. Imaju igrači kvalitete, ali pristup u prvom poluvremenu je bio loš - rekao je pa nastavio:

- Kad hoćeš ući u utakmicu u 46. minuti onda nam se događa to što se događa. Mi smo prespavali prvo poluvrijeme. Za mene je ovo danas poraz i ovo je za mene trežnjenje i velika škola. Moramo naučiti iz ovoga.

Ljudi su imali pravo što nisu došli

Atmosfera na tribinama nije bila kao ona u utorak, kad je na Maksimir došlo desetak tisuća ljudi. Ali Bjelica suosjeća s onima koji su došli i gledali ovo mučenje prvaka.

- Znamo da u hrvatskoj ligi ne dolazi toliko navijača kao u europskim utakmicama. Imali su pravo što nisu došli. Ovo za gledati prvo poluvrijeme, ne znam koliko ih je bilo, dosta smo ih namučili. S pravom je to bio mali odaziv publike. U prvom dijelu totalno smo zakazali i prespavali ga, nismo mogli očekivati veću podršku navijača. Velika je razlika u igri, rezultatu i svemu skupa. Moramo se navikavati na tu atmosferu i znati nositi se s njom.

- Promjene? Imamo 33 igrača u Dinamu, neće oni svi ostati. Da bismo znali tko je za Dinamo, a tko ne, moramo im dati šansu. Ako se bojimo dati šansu u jednoj ovakvoj utakmici, koju poruku im šaljemo? To ću i dalje raditi, tako pokazujem koliko ih cijenim i poštujem. Oni će svojim igrama to vratiti ili neće. Ne možemo igrati u Europi, HNL-u i Kupu s 11 igrača. Treba nam više i zato trebamo vidjeti tko je za Dinamo.

Malo igrača "modrih" odigralo je na razini, ali trener Dinama nije htio o onima koji nisu...

- Neću izdvajati nikoga. U prvom dijelu jedino je Perić bio na nivou. Ali budite sigurni da ću im na sastanku reći sve što ih ide - rekao je Bjelica, nazvavši ovaj remi porazom i dobrom školom.

Vjerojatno smo podcijenili Rudeš

- Generalno u porazima, a za mene je ovo poraz, vidim dobro. Porazi te bude i tjeraju da ideš dalje. Ne bih ništa drugačije napravio, vjerojatno ću u budućnosti davati šansu igračima jer moram vidjeti s kim raspolažem. Jedno je utakmica u HNL-u pred praznim tribinama, a drugo je u Europi. Moram im dati šansu.

- Jesmo li podcijenili Rudeš? Vjerojatno iako nije bilo govora o tome, maksimalno smo se ozbiljno za njih pripremili. Mislim da naša ekipa nije bila na nivou. Stvorili su nam tri mrtve šanse u prvom dijelu, ne mogu to prihvatiti kao trener, to je previše. Imali smo tri-četiri utakmice da nam protivnici nisu ušli u okakve šanse. Moramo poboljšati koncentraciju i realizaciju.

Dinamu u utorak slijedi uzvrat drugog pretkola Lige prvaka u Izraelu i obrana velike prednosti 5-0 iz prve utakmice, a onda i ogled protiv Istre 1961, opet u Maksimiru. Koliko će ispremiješati momčad?

- Svi će dobivati šansu. Nisam ja tu onaj koji postavlja momčad, oni sami sebe guraju u momčad. Tu su neki igrači koji su bili među najboljim mladim igračima HNL-a, koji vrijede silne milijune... Na njima je sve, a ja samo mogu na kraju odabrati opciju A ili B.  moram im dati šansu da mi pokažu da zavrjeđuju biti u Dinamu - zaključio je Bjelica.

Matić: Isprovocirali smo sreću

- Čestitam mojim igračima na zasluženom bodu na teškom gostovanju na početku sezone. Sreću smo isprovocirali, šteta za onaj gol na kraju - rekao je trener Rudeša Ivan Matić i prokomentirao kratki zapisnik sa samo četiri igrača na klupi, od kojih je uveo tek jednog.

- Trenutačno raspolažem s tim igračima koji su na zapisniku. Za neke još rješavamo dozvole. Imamo 24 igrača, ali za neke moramo još vidjeti jesu li kapacitet za prvu ligu.

- Mlada je momčad, nema dovoljno iskustva i ne mogu ništa zamjeriti igračima. Bili smo nepoznanica sami sebi i drago mi je što smo ovako odgovorili.

Matić se u HNL vratio četiri godine nakon što je vodio Split. Gotovo da ljepši povratak nije mogao poželjeti.

- Drago mi je što sam jedan od deset trenera u HNL-u i što sam dobio priliku, nadam se da ću to povjerenje i opravdati - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Baketin 28.07.2018.

    Pičkice🙄

  • CroMarijo 28.07.2018.

    E moj Bjelica . Kakvu si postavu poslal na teren to nebi ni najgori amater trener. Sve nekakve levake i Lovru . Šta je on trebam sam sve napravit pa si ga mjenja kao glavnog krivca .Mogu reć da si razočaral nas sve dinamovac jer i mi se malo razumijemo i vidimo. Nije LOVRE zaboravil igrat nogomet. Da je imal s kim igrat nebi ga mijenjam nego priključil prije bolje sa klupe a bilo ih dosta.

  • mestar 28.07.2018.

    Eto ja sam uvijek mislio da su treneri i uprava vazniji od igraca jesu ali samo kad se pobjedi onda su oni zasluzni kad se gubi onda su svi drugi krivi osim njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare