To je to što me zanima!

Bjeličin kapitalac: Za njega su se otimali Real, Juve i Liverpool

Benficino dijete došlo je na metu velikana samo nekoliko mjeseci po prelasku u A momčad portugalskog velikana. S 19 godina vrijedio 18 milijuna eura, a klauzula mu je iznosila čak 100 milijuna
Vidi originalni članak

Svojevremeno su se za usluge Francisca Reisa Ferreire, poznatijeg kao Ferro (24), trgali najveći europski velikani poput Real Madrida, Juventusa i Liverpoola, a sad bi stasiti stoper visok 191 cm mogao završiti u Osijeku kod Nenada Bjelice, pišu portugalski mediji!

Benficino dijete došlo je na metu velikana samo nekoliko mjeseci po prelasku iz B u A momčad portugalskog velikana. S 19 godina vrijedio je 18 milijuna eura, no negdje je zapelo. Najtrofejniji portugalski klub postavio je klauzulu ni više ni manje, nego - 100 milijuna eura! Interes je padao, kao i kvaliteta igračevih nastupa, koji je očito, kao i mnogi mladi nogometaši, prerano poletio. 

Tako je Ferro ispao iz kadra te od sezone 2019./2020., odnosno u posljednjih godinu dana odigrao tek 12 utakmica, devet u dresu Benfice te tri u dresu Valencije koja ga je dovela na posudbu pa nakon 180 minuta na terenu vratila nazad u Portugal. Ipak, uprava Benfice, na čelu s legendarnim Ruijem Costom, se zbog krize odlučila na prodaju ili posudbu nekolicinu igrača, među kojima su i švicarski napadač Haris Seferović te marokanski fantazist Adel Taarabt.

Portugalac bi u Osijek trebao doći na posudbu s opcijom otkupa, a dok neki portugalski mediji tvrde da se radi o posudbi do kraja sljedeće sezone, drugi tvrde da bi ona potrajala samo do kraja tekuće sezone.

NOVA SURADNJA Rijeka spašava Dragovoljac, u Siget idu trener i petorica igrača

Nenad Bjelica je u ovoj sezoni na stoperskoj poziciji utvrdio Lončara i Škorića, dok su s klupe čekali priliku Čeberko i Bralić. Osijek je, može se ustvrditi, dobro pokriven na toj poziciji, no igrač Benfice svakako bi bio od velike pomoći u drugoj polovici sezone. Pitanje je li vrijedan tog novca (iznos nije poznat). To će procijeniti Bjelica.

Podsjetimo, Osijek u drugi dio sezone ulazi bodovno poravnat s Dinamom i Rijekom (40), no na 3. poziciji zbog lošijeg međusobnog omjera, a zadaćama u prvenstvu se vraća 29. siječnja kada na Gradskom vrtu gostuje Slaven Belupo.

RIJEKA SE POJAČAVA Tomić dobiva stopera, dolazi srpski reprezentativac Čestić

Idi na 24sata

Komentari 40

  • istok os 14.01.2022.

    Osijek polako gradi mega momčad

  • Space Burek 14.01.2022.

    Haha trgali se velikani za njega a vecina nas prvi puta cuje za njega. Ali mozda bude dobar za HNL.

  • škorpion1980 14.01.2022.

    Bitno da su se otimali..

Komentiraj...
Vidi sve komentare