To je to što me zanima!

Bjelorusija ima noćne more od Hrvatske, start uvijek uspješan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska rukometna reprezentacija u 18 sati otvara Europsko prvenstvo u Danskoj utakmicom protiv Bjelorusije. Pod Golužom 'kauboji' su uvijek bili uspješni na startu
Vidi originalni članak

U nedjelju je počelo 11. izdanje Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj, a za hrvatske rukometaše počinje danas u 18 sati, kad otvaraju protiv Bjelorusije.

'Kauboji' nikad nisu propustili Euro te su u društvu samo Francuske, Španjolske i Rusije, koji imaju maksimalnih 11. plasmana na natjecanje.

Gledamo li eru Slavka Goluže na klupi reprezentacije, Hrvatska nema što brinuti jer svaki put pod njegovim vodstvom je uspješno otvorila neko natjecanje. Ketin debi bio je teži od očekivanog, ali je Hrvatska slavila na otvaranju SP-a u Švedskoj 2011. pobjedom nad Rumunjskom 27-21.  Godinu dana kasnije uslijedila su dva velika natjecanja - Europsko prvenstvo u Srbiji, koje smo otvorili pobjedom nad Islandom 31-29 te Olimpijske igre u Londonu na kojima je u startu uvjerljivo poražena Južna Koreja 31-21. Prije godinu dana na SP-u u Španjolskoj teško je stradala Australija 36-13.

Bjelorusija ima noćne more iz Španjolske

Samo godina dana prošla je od posljednjeg okršaja današnjih protivnika Hrvatske i Bjelorusije, a ova istočnoeuropska reprezentacija htjet će zaboraviti ishod utakmice osmine finala SP-a u Španjolskoj. Tad su Golužini izabranici 'pomeli' Bjeloruse 33-24, no mogli su i teže stradati jer je sve gotovo bilo do poluvremena. Na odmor se otišlo s visokih 21-9, a izbornik je odlučio izrotirati momčad mladim igračima u nastavku.

Goluža se pretplatio na bronce

Hrvatski izbornik Slavko Goluža na četiri turnira osvojio je tri medalje na velikim natjecanjima kao trener, i sve tri brončanog sjaja. Jedino na debiju na SP-u u Švedskoj je ostao bez medalje kad je zauzeo peto mjesto. Onda su uslijedile bronce na Euru u Srbiji, OI-ju u Londonu te SP-u u Španjolskoj, a u Danskoj ima priliku donijeti Hrvatskoj jedino zlato koje nam nedostaje - europsko.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • KroMiki_1 14.01.2014.

    Obuzdajte hormone i startne pozicije za eventualni uspjeh jer, ćete morati se jako samopljuckati kad na vidjelo izađe REZULTAT "RADA" "EKIPE" KOJA VODI RUKOMET !!! Polako, samo polako: dolazi vrijeme istine !!! Da "kauboji" - izbor naziva več govori sve !!! A ni jedan RUKOMETNI (svjetski priznati) "MRTVAC" ni "ZUC" !!! ni blizu RUKOMETU !!! Čudno ??? Ne !!! Ali sigurno !!!

  • ZeljkoZeljkic 14.01.2014.

    ma da

  • SpužvaBobSkockani_2 13.01.2014.

    Ajmo konačno osvojiti to zlato da prestanu pisanja i pričanja o brončanom dobu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare