To je to što me zanima!

Blanc u debiju izostavlja kompletnu ekipu iz JAR-a

Novi francuski izbornik Laurent Blanc odlučnim će potezom dati do znanja tko je gazda za njegova mandata. Sva 23 igrača neće igrati s Norveškom
Vidi originalni članak

Laurent Blanc, bivši Bordeauxov trener, nije ni slutio što ga čeka kad je 2. lipnja s francuskim nogometnim savezom dogovorio preuzimanje nacionalne vrste po završetku SP-a u Južnoj Africi. Reprezentacija vođena Raymondom Domenecheom načeta je već nekoliko godina, a svoj potpuni raspad doživjela je na najvećem nogometnom natjecanju. Iz reprezentacije su potjerani neki igrači među kojima prednjači Nicolas Anelka, cijeli trenerski štab je dobio otkaz, predsjednik saveza također odlazi, a Ribery i Benzema čekaju suđenje zbog seks-afere s maloljetnicom.
Blanc je dobio 'prljavi' posao očistiti sve uljeze koji su narušavali sklad u 'tricolorima'. Da misli ozbiljno dokazao je već prije svog debija 11. kolovoza u Oslu protiv Norveške. Naime, u prijateljskom susretu će izostaviti kompletnu momčad koja je igrala u Južnoj Africi! Tim potezom namjerava kazniti igrače koji su za vrijeme trajanja prvenstva odbili trenirati. Svoju lekciju igrači će vjerojatno naučiti, no Blanc ne može biti miran kad je glavna tema u zemlji skandal vezan za Francka Riberyja i Karima Benzemu koje čeka suđenje zbog seks-afere s maljetnicom. Budući predsjednik saveza i tajnica za sport traže njihovu doživotnu zabranu igranja za reprezentaciju, dok su u njihovu obranu stali predsjednik Francuske nogometne lige Frederic Thiriez te predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeneß.
Bit će to teško i vruće ljeto za novog francuskog izbornika...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • boixos os 23.07.2010.

    bravol Blanc majstore!!!

  • marlboro 69 23.07.2010.

    sasjeci u korijenu bezobrazluk pa ce doci i rezultati

  • silvianavarro 23.07.2010.

    i super..ovi će dobit šta zaslužuju a ostalki će se moć iskazat,fenomenalan potez....tu će bit\' S.Frey,Mexes,Escude,Benzema,Nasri,L.Diarra,Ben Arfa,Gouffran,,Gameiro,Ruffier,Cissokho,Bodmer.....itd. sve sjajni nogometaši!

Komentiraj...
Vidi sve komentare