To je to što me zanima!

Blanka poručila: Još uvijek dovoljno snage i optimizma

Blanku Vlašić u petak navečer očekuje nastup na još jednom mitingu Zlatne lige u Zürichu, gdje bi je pobjeda ostavila u igri za milijunski jackpot
Vidi originalni članak

Lani je, nakon osvojenog zlata u Osaki, Blanku također čekao miting u Zürichu. Tada je, uoči puta u Švicarsku, izjavila:
- Ne smijem previše slaviti zlato iz Osake da me konkurentice ne iznenade u Zürichu.
U sličnom ozračju Blanka će skakati i večeras. Samo će, umjesto zlata iz Osake, braniti niz nepobjedivosti u natjecanjima Zlatne lige i ostanak u konkurenciji za jackpot od milijun dolara. Do kraja Zlatne lige još su dva mitinga, Zürich i Bruxelles, a u konkurenciji su ostale tek naša Blanka i Kenijka Jelimo.
- Očekujem petu pobjedu u Zlatnoj ligi. Svijet nije stao nakon Pekinga, u meni ima još uvijek dovoljno snage i optimizma - poručila je konkurenciji.
Lani je uspjela u svom naumu, pobijedila je s 204 cm, daleko za sobom ostavivši sve konkurentice. Dvije drugoplasirane, Di Martino i Chicherova, preskočile su tek skromnih 180 i 185 cm.
Večeras ćemo dobiti odgovor je li poraz u Pekingu nakon 34 uzastopne pobjede narušio Blankinu koncentraciju i hoće li Belgijka Tia Hellebaut, nakon što joj je “uzela” olimpijsko zlato i okončala niz od 34 pobjede, prekinuti i san o osvajanju jackpota Zlatne lige.
- Uoči OI-ja Tia je varirala od jako skromnih do kvalitetnih skokova. U Pekingu je imala odličan nastup i vidjet ćemo može li to ponoviti. Za razliku od nje, Blanka je cijelu godinu skakala u kontinuitetu preko dva metra i za očekivati je da tako nastavi i večeras - rekao je njen otac i trener Joško Vlašić.

BLANKA OTPUTOVALA, JOŠKO JOŠ U SPLITU
Blanka Vlašić otputovala je u Zürich s trenerom Bojanom Marinovićem. Joško Vlašić ostao je u Splitu. No ne zbog bolova u leđima, zbog kojih je jučer opet morao liječniku.
- Tijekom napornog putovanja iz Pekinga ukliještio mi se živac. Moram se odmoriti jer me očekuju brojne obaveze. Puno je još posla pred nama, treba logistički ispratiti kraj sezone.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare