To je to što me zanima!

Blanka povratnica godine iako uopće nije pauzirala

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nominirana je za nagradu Povratnik/Povratnica godine prema Laureusovom izboru, iako nije pauzirala godinu...
Vidi originalni članak

Nagrada za Povratnika/Povratnicu godine prema Laureusovom izboru, jednom od najprestižnijih godišnjih izbora za sportaše i sportašice obično se dodjeljuje onima koji su pauzirali natjecateljsku godinu pa se vratili na spektakularan način. U tu su kategoriju svrstali i najbolju hrvatsku atletičarku Blanku Vlašić, iako nije pauzirala godinu. Kako su objasnili iz Upravnog odbora Laureusa, sezona 2008. za Blanku je bila razočaravajuća?! Neuspjeh im je što je osvojila 'samo' srebro na Olimpijadi i što nije pobijedila u svih šest mitinga Zlatne lige i podijelila milijun dolara.
Blanka je u kategoriji Povratnika/Povratnice godine nominirana uz američkog biciklista Lancea Armstronga, belgijske tenisačice Kim Clijsters, američkog golfera Toma Watsona, britanske sedmobojke Jessice Ennis i quarterbacka NFL momčadi Minessota Vikingsa Bretta Favrea.
Za najboljeg sportaša 2009. godine nominirani su tenisač Roger Federer, koji bi mogao zaraditi svog već petog Laureusa, sprinter Usain Bolt, dugoprugaš Kenenisa Bekele, biciklist Alberto Contador, nogometaš Lionel Messi i motociklist Valentino Rossi.
Za najbolju sportašicu prošle godine kandidiraju: tenisačica Serena Williams, skijašica Lindsey Vonn, sprintašice Shelly-Ann Fraser i Sanya Richards, te plivačice Britta Steffen i Federica Pellegrini.
Za otkriće godine pak konkuriraju svjetski prvak u Formuli 1 Jenson Button, tenisač Juan Martin del Potro, nogometna momčad Wolfsburga (prvaci njemačke), britanski biciklist Mark Cavendish, 15-godišnji skakač u vodu Tom Daley, te korejski golfer Ji Yai Shen.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • plavocrni 11.02.2010.

    zaboravili ste napisat nominacije za kolektiv godine..iako ce tu Barca pobijedit..

  • user_39492 11.02.2010.

    Postoji li kategorija nagrada \"neznan plesat\"?

  • Determinator 11.02.2010.

    Zapravo žele reć da su njezini uspjesi zapravo neuspjesi. :-) Koji luđaci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare