To je to što me zanima!

Blanka Vlašić najbolja svjetska sportašica u izboru novinara

Međunarodno udruženje sportskih novinara izabralo je Blanku Vlašić za najbolju sportašicu u godini na isteku. Blanka je slavila ispred Lindsay Vonn i Kim Clijsters
Vidi originalni članak

Vrijeme je da Blanka Vlašić obuče novu lijepu haljinu, kupi nove cipele i spremi se za novu svečanost dodjele nagrada. Posljednjih par tjedana Blanka uglavnom putuje od priredbe do priredbe i zasluženo doma nosi velika priznanja za sve uspjehe u 2010. godine.

Blanku je tako za sam kraj godine Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) izabralo za najbolju sportašicu u 2010. godini. Vlašić je prva hrvatska sportašica u povijesti koja je ponijela tu titulu, što je pravo čudo s obzirom da je Janica Kostelić godinama vladala ženskim sportom.

Hrvatska atletičarka dobila je 884 glasa sportskih novinara iz 93 države svijeta. Čak 202 glasa manje dobila je drugoplasirana američka skijašica Lindsey Vonn, dok je treće mjesto zauzela belgijska tenisačica Kim Clijsters. U muškoj konkurenciji najbolji je Rafael Nadal sa 758 glasova (manje od Blanke, op.a.). Iz španjolskog tenisača plasirali su se Barcelonini nogometaši Leo Messi (695) i Andres Iniesta (684).

Najbolja momčad je nogometna reprezentacija Španjolske ispred kanadskih hokejaša i brazilskih odbojkaša.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • swenson 31.12.2010.

    eh da još nije iz Splita,,,,bila bi na svim naslovnicama i vijestima,eh ali.....

  • damso_1 30.12.2010.

    blanka je zakon.

  • madonna1976 30.12.2010.

    zasluzila je, cestitke!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare