To je to što me zanima!

Blatteru, počisti svoj stol: Fifa će ga suspendirati na 90 dana

Etička komisija Fife izbacit će Seppa Blattera iz nogometa i krovne nogometne organizacije na 90 dana, piše BBC. To bi lako mogao biti konačan Blatterov pad
Vidi originalni članak

Udarac za udarcem prima Sepp Blatter, no i dalje se drži na nogama. No kad već neće otići sam što je nedavno potvrdio, izgleda da će morati na prisilan odmor.

Nakon što je švicarsko tužiteljstvo otvorilo kriminalnu istragu protiv prvog čovjeka Fife zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima potpisanima s bivšim potpredsjednikom Fife Jackom Warnerom iz 2005. godine te isplatom dva milijuna švicarskih franaka predsjedniku Uefe Michelu Platiniju, etička komisija Fife u petak će suspendirati Blattera na 90 dana, piše BBC.

Jack Warner bivši je potpredsjednik Fife. Uhitili su ga nakon akcije švicarske i američke policije, potom pustili uz jamčevinu pa izdali Interpolovu tjeralicu za njim. On je samo jedan od visokopozicioniranih ljudi u Fifi koji su pali nakon velike antikorupcijske akcije švicarske i američke policije.

U petak će Fifina etička komisija, u kojoj je glavni Hans Joachim Echert, izbaciti Seppa Blattera iz nogometa i krovne svjetske nogometne organizacije na 90 dana. To bi lako mogao biti konačni kraj Blattera. Vremešni predsjednik Fife je ionako na odlasku, predsjednički izbori su u veljači sljedeće godine, no od izbacivanja iz Fife, iz koje ne želi otići sam, Blatter bi se teško oporavio.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • AdrianDebanic 08.10.2015.

    zbog cega ove strahote o nogometu moramo citati iz dana u dan kao da nismo svjesni toga. Nogomet se visw nikad nece vratiti u normalu sve dok su na tronu korumpirani smradovi i njihove sluge...

  • kakogod 08.10.2015.

    evo ga... i platini je sve bliže sudnici i "remetincu"... samo naše rvetine ne daju na svoje :)

  • deeb 08.10.2015.

    ajde sta ste se raspisali samo o tom starcu?koda je on sam u toj fifici!upravo sam procito da su ih suspendieali!Njega i boga mi onog platinija postenjacinu!a poruka sukeru i mamic:vi ste slijedeci!zivjeo nogomet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare