To je to što me zanima!

Blazer šokirao: Fifa je primila mito i za SP-ove 1998. i 2010.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako su prve indicije američkih istražitelja govorile kako je Fifu potresao skandal zbog dodjele domaćinstava SP-a 2018. i 2022., čini se da je sve počelo puno ranije
Vidi originalni članak

Ne prestaje jenjavati bura oko skandala u Fifi oko primanja mita visokopozicioniranih dužnosnika u zamjenu za dodjelu domaćinstava SP-a 2018. i 2022. No glavni zviždač i doušnik FBI-a te bivši član Fifina izvršnog odbora Chuck Blazer otkrio je kako su nepravilnosti u vrhu svjetskog nogometa počele prije više od 20 godina.

- Dogovorio sam s ostalim članovima IO-a primanje mita u zamjenu za dodjelu domaćinstva SP-a 1998. Francuskoj. Primali smo mito i u zamjenu za dodjeljivanje televizijskih i drugih prava za Gold kupove od 1996. do 2003. te za dodjelu domaćinstva SP-a 2010. Južnoafričkoj Republici - stoji u transkriptu Blazerova saslušanja iz 2013. koje je objavljeno u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik Fife Sepp Blatter u utorak je podnio ostavku na svoju poziciju samo četiri dana nakon što su ga na züriškom kongresu izabrali na peti uzastopni mandat. U javnosti kruže priče kako se Blatter maknuo zbog FBI-eve istrage , no protiv njega još nisu podnijeli optužnicu.

Američki su istražitelji prije tjedan dana optužili 18 visokopozicioniranih dužnosnika u Fifi i njihovih suradnika zbog sumnji u primanje mita, reketarenje i pranje novca. Vrijednost nelegalnog tijeka novca procjenjuje se na više od 150 milijuna dolara u 24 godine.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Glasaj za HSP1861 04.06.2015.

    Moju Hrvatsku su pokrali na svakom prvenstvu.

  • wwww 04.06.2015.

    On i Šveđanin Lennart Johansson su prije svjetskog prvenstva u Francuskoj bili kandidati za preuzimanje FIFE i znam da su trebali smijeniti Brazilca.Blatter je već tada radio kao tehnički direktor FIFE a Johansson je bio u UEFI i tada je Blatter kao bumbar letio oko ovih predsjednika saveza i za sebe lobirao da mu daju glas i znam da je tada pok.Marković rekao Hrvatska je dala glas Blatteru,Blatter je pobijedio mi smo bili treći,iako je Ćiro rekao tada;"da smo igrali 10 utakmica s Nizozemcima izgubili bi 9 ali se dogodila u pravo vrijeme ova 1 utakmica u kojoj smo pobijedili" i poslije toga prvenstva Marković je izašao s informacijom da mi imamo velike šanse za kandidaturu EU.zajedno s Austrijom ili Mađarskom i mi smo se kandidirali ali su nas pošteno prevarili i meni je ovdje zanimljivo da s ovim informacijama koje su došle od FBI-a i o mogućim kriminalnim radnjama predsjednika FIFE taj isti predsjednik na glasovanju opet dobiva mandat,tako da bi ja pročešljao i sve ove predsjednike saveze koji su njemu dali sada glas..

  • gospodar slugi 04.06.2015.

    sokiran sam haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare