To je to što me zanima!

Blažević: Tei sam rekla da mora obraniti 15 lopti i da dobivamo. Malo je podbacila i obranila 14

Malo je danas bilo napeto. Znamo da ja branim u Mađarskoj. Znaju one mene, znam ja njih. Ali danas je naša obrana bila, ma ne dvostruko nego deseterostruko jača, kaže junakinja Tea Pijević
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u fantastičnoj utakmici pobijedila je Mađarsku 21-18, u Ljubljani stigla do prve i jako vrijedne pobjede na Europskom prvenstvu te će sada protiv Švicarske tražiti slavlje kako bi prenijela dva boda u drugi krug.

Naše reprezentativke predvodila je fantastična i raspoložena Valentina Blažević koja je Mađaricama utrpala devet golova.

- Mislim da smo danas odigrale fenomenalnu utakmicu. Prvenstveno jer smo radili sve što smo se dogovorili. Najbitnije nam je bilo da agresivno igramo obranu i zaustavimo njihove napadače. I mislim da smo to danas smo jako dobro odigrali i da nam nisu mogli ništa te zabili samo 18 golova. Nama je danas sve ležalo, njima nije i drago mi je da je tako bilo - rekla je Blažević i dodala:

- Tea Pijević je bila vrlo raspoložena na golu. Rekla sam joj: ‘Danas moraš obraniti 15 lopti i dobivamo'. Malo je podbacila, obranila je 14, ali bilo je dovoljno. Presretna sam što smo pobijedili i drago mi je da prolazimo u drugi krug. Trebamo još samo odraditi Švicarsku. I one su vrlo dobra ekipa. Nadam se da ćemo proći s dva boda u drugi krug.

Hrvatice su imale veliku i predivnu podršku s tribina. Trebat će nam i protiv Švicarske.

- Svi koji mogu neka dođu, a oni koji ne mogu bodrite nas ispred malih ekrana. To je isto važno!

Na golu je briljirala Tea Pijević. Zaključala je našu mrežu, skupila 14 obrana i suparnice ostavila na samo 18 zabijenih.

- Malo je danas bilo napeto. Znamo da ja branim u Mađarskoj. Znaju one mene, znam ja njih. Ali danas je naša obrana bila, ma ne dvostruko nego deseterostruko jača. Igrale smo jako dobru obranu i znale smo da ako ih spustimo ispod 20 golova, 25 čak, da imamo šanse. Fantastična podrška s tribina, bilo je jako lijepo igrati u ovakvoj atmosferi, ali mislim da smo danas stvarno zasluženo pobijedile.

Presudila je sjajna obrana.

- Nema straha, vjerovale smo od prve minute da možemo. Ostavljali smo druge ekipe bez pogotka i duže vremena. Očekivala sam tešku utakmicu. Dobro smo povele, ali Mađarice se nikad ne predaju. Znamo kako one igraju, ali evo, drago mi je da smo danas izdržale 60 minuta.

- Hvala svim navijačima koji su došli i onima ispred malih ekrana koji su gledali i bodrili nas. Hvala svima.

Veliki doprinos u večerašnjem susretu dala je i Ana Debelić. Postigla je tri pogotka.

- Evo hvala Bogu prva dva boda, mislim da smo zasluženo sretne i vesela sam da smo pobijedile Mađarice. Dogovarale smo se da u obrani moramo biti gusto, da moramo zatvarati liniju, spajati se jedne s drugima i pobjeda je otišla na našu stranu - rekla je Debelić i nadodala:

- Sad smo pobijedile Mađarsku i kreće priprema za Švicarsku da prođemo u drugi krug s dva boda. Moramo ih analizirati, dogovoriti se, dati sve od sebe i pobijediti.

Izrazila je želju za prolaskom u drugi krug kako bi i navijači mogli pristići u velikom broju.

- Lijep je osjećaj da smo tako blizu i da su naš došli podržati. Svakako ih pozivamo i protiv Švicarske. Daj Bože da idemo u drugi krug, da dolazi sve više i više ljudi. Da svi skupa u predivnoj atmosferi uživamo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • hr10 07.11.2022.

    Pi. Ćke

  • 977 07.11.2022.

    Valentina, Valentina...😍❤

  • 06.11.2022.

    Bravo cure! I ništa manje zanimljivo od muškog rukometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare