Obavijesti

Sport

Komentari 26

Senzacionalne Hrvatice srušile Mađarsku! Simultanka Blažević i neprobojna Tea Pijević na golu

Senzacionalne Hrvatice srušile Mađarsku! Simultanka Blažević i neprobojna Tea Pijević na golu
15

Hrvatska je pobijedila Mađarsku 21-18 u drugom kolu Eura u Ljubljani. Čak 11 i pol minuta nismo primili gol na startu, Valentina Blažević asistirala je kao Balić i zabila devet komada, Pijević imala čak 14 obrana

Baš kao i prije dvije godine, hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Mađarsku u grupnoj fazi Eura! U Ljubljani je bilo 21-18 (10-7), izabranice Nenada Šoštarića osvojile su važne bodove u borbi za završnicu Eura i vjerojatno će ih prenijeti u drugi krug.

Dvije igračice Hrvatske posebno se izdvajaju. Tea Pijević, koju je EHF proglasio igračicom utakmice, imala je 14 obrana, među kojima su i njen specijalitet, žive lopte, obranila je i sedmerac za kraj, potpuno izbezumila Mađarice. A u napadu je vukla Valentina Blažević koja je zabila devet golova iz deset pokušaja i dodala pet asistencija.

Hrvatska će posljednju utakmicu prvog kruga imati u utorak protiv Švicarske od 18 sati, u utakmici u kojoj je veliki favorit.

Ljubljana: Slavlje hrvatskih rukometašica nakon pobjede nad Mađarskom

Pokretanje videa...

Brončane Hrvatice s krunama 00:43

Brončane s posljednjeg Eura fantastično su ušle u susret. Nakon 10 minuta igre vodile su 5-0, a Mađarska je tek u 12. minuti zabila prvi gol za 5-1. Mađarska je u 18. minuti smanjila na dva gola zaostatka (6-4), no četiri minuta kasnije ponovo je bilo +5 (10-5). Do kraja poluvremena mađarske rukometašice su smanjile na 10-7.

U drugom dijelu naše su rukometašice nastavile s odličnom predstavom i nisu dozvoljavale suparnicama da se ozbiljnije približe. U posljednjih 10 minuta ušlo se s +6 (19-13), no pet minuta prije kraja Mađarska je imala kontru za minus tri, međutim sjajna Tea Pijević je "skinula" zicer. Dvije i pol minute prije kraja Mađarska je smanjila na 16-19, no pogodak Valentine Blažević iz sedmerca za 20-16 minutu i pol prije kraja vratio je mir u naše redove. Na koncu je završilo 21-18.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska

Hrvatsku su do pobjede vuke Valentina Blažević s devet golova, te Pijević sa 14 obrana. Tena Petika, Ana Debelić i Paula Posavec zabile su po tri gola. U suparničkim redovima najefikasnije u bile Viktoria Lukacs sa četiri, te Petra Tovizi i Csenge Kuczora sa po tri gola. Jedna od najboljih mađarskih igračica Katrin Gitta Klujber nije zabila niti jedan pogodak iz šest pokušaja.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Norveška i Švicarska.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska

Posljednji nastup u skupini hrvatske rukometašice imat će u utorak protiv Švicarske, a u drugom susretu će igrati Norveška i Mađarska.

Na ljestvici nakon nepotpunog 2. kola Norveška, Hrvatska i Mađarska imaju po dva boda, dok je Švicarska na nuli.

Plasman u drugi krug izborit će tri najbolje selekcije iz skupine.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska

Hrvatska - Mađarska 21-18 (10-7)

HRVATSKA: Kapitanović, Pijević; S. Posavec 1, P. Posavec 3, Debelić 3, Blažević 9, D. Kalaus, Ježić, Japundža 1, Krsnik 1, Prkačin, L. Kalaus, Burić, Šimara, Barišić, Petika 3

MAĐARSKA: Szemerey, Janurik; Toth, Tovizi 3, Koros 2, Albek, Marton 1, Debreczeni-Klivinyi, Topfner 2, Vamos 1, Klujber, Kacsor 2, Bordas, Kuczora 3, Lukacs 4, Hornyak

SEDMERCI: Hrvatska 3/3  Mađarska 3/5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Mađarska 2 minute

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Euro za rukometašice 18.00 , Ljubljana, Arena Stožice
Hrvatska
21 : 18
Mađarska
Sortiranje događaja
KRAJ

Tea Pijević brani sedmerac za kraj! Bravo, bravo Hrvatska! Sjajna igra hrvatskih rukometašica i pobjeda koja vjerojatno donosi važne bodove u drugom krugu! Tea Pijević dobila je nagradu za igračicu utakmice s 14 obrana, Blažević je zabila devet od deset uz pet asistencija, daleko najviše od hrvatskih igračica. 

60'

Lukacz ulazi s krila za 20-18, ali može i Blažević ekspresno na drugoj strani! Deveti gol Valentine i gotovo je! Sedmerac će samo izvesti Mađarice za kraj.

59'

Kaczor brzo realizira za -3 Mađarske, treba mirno odigrati do kraja i sačuvati vodstvo. Hrvatska je od startnih 5-0 stalno držala prednost, Mađarska u nekoliko navrata pokušala priprijetiti, ali pobjeda "kraljica šoka" nikad nije dolazila u pitanje.

59'

Blaževiiiić, osmi gol Valentine za 20-16! I to bi trebalo biti to, minuta i pol je do kraja, Hrvatska ima +4!

58'

Hrvatska gubi loptu, Lukacs istrčava kontru za 19-16. To nam ne treba... Jedan gol i sve bi bilo riješeno! Stela Posavec izborila je sedmerac, bravo!

Komentari 26