To je to što me zanima!

Boban kritizirao Fifu: Gore od Superlige. Žele od nogometa napraviti 'američki' sport...

Ova ideja Infantina i Wengera je apsurdna, gora od Superlige. Bilo bi to loše za igrače, lige, klubove, kao i žar natjecanja. Uništila bi nogometne institucije koje su se gradile godinama rada, obrazložio je Boban
Vidi originalni članak

Ranije ove godine Fifa je došla na ideju organiziranja Svjetskog prvenstva svake dvije godine što nije dobro sjelo ni navijačima, ali ni čelnim ljudima Uefe. Predsjednik Aleksander Čeferin tada je žestoko odbacio takvu mogućnost, a Zvone Boban je u intervjuu za Gazzettu pohvalio svog šefa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NASTAVLJA SE SUKOB Čeferin zaprijetio Fifi: Bojkotirat ćemo Svjetsko prvenstvo ako se bude igralo svake dvije godine

- Ponosan sam kako je Uefa na čelu s predsjednikom Čeferinom reagirala. To je bila inicijativa isključivo poslovnih interesa nekolicine ljudi koji su zaboravili vrijednosti, povijest, tradiciju i identitet, sve najvažnije aspekte sporta. Žele sve za sebe, žele od nogometa napraviti 'američki' sport - rekao je Boban pa kritizirao ljude koji stoje iza svega.

- Ova ideja Infantina i Wengera je apsurdna, gora od Superlige. Bilo bi to loše za igrače, lige, klubove, kao i žar natjecanja. Uništila bi nogometne institucije koje su se gradile godinama rada. Uefa nikad ne bi predložila Euro svake dvije godine, čak i ako bi zaradila više novca.

Sa idejom o Mundijalu svake dvije godine u javnost je izašao predsjednik Fife, a na to ga je uvjerio bivši trener Arsenala Arsene Wenger koji tvrdi da bi Fifin projekt modernizirao nogomet. Boban se ne slaže s njim.

NOGOMETNA REFORMA? Infantino: Ne odbacujem opciju da će SP biti svake dvije godine

- Wenger ne razumije da će to donijeti samo više novca i moći koji će ispuniti nečije 'bolesne' ambicije. Nogomet ne pripada Infantinu i Wengeru. Nije moj ili vaš, on pripada svakome tko ga voli. Ne smijemo zaboraviti, nogomet pripada društvu.
 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 10.10.2021.

    Boban i UEFA su zadnji koji nekome mogu pametovati. Natrpali su kalendar utakmicama preko svake mjere. Igra se svaka tri dana bez stanki, izmisljaju natjecanja. Igrace tretiraju kao stoku

  • babangida300 10.10.2021.

    Od kad postoje natjecanja ona su se mijenjala. FIFA je mijenjala formate svjetskih prvenstava više puta kroz desetljeća, UEFA europskih nacionalnih i svih klupskih natjecanja više puta. Samo mijena stalna jest a  ako ovom redikulu od Bobana smeta novac i tajkuni u nogometu nek vrati svu lovu koju mu je isplatio Berlusconi kroz godine. Zakaj nije volontirao u FIFA-i i u Milanu?  Već je dobio šup kartu iz Milana jer se petljao u stvari koje nisu njegov posao a sad se već i Infantinu očito popeo na kitu. Nakon šup karte u Milanu Infantino ga nije vratio u FIFU jer je priglup i nesposoban pa ga Bobanče sad opanjkava.

  • 10.10.2021.

    kad im padne gledanost na razinu ajduga( da ih prate dva splitska sela) onda se budu cudili

Komentiraj...
Vidi sve komentare