To je to što me zanima!

Boćanje i pljočkanje u zavičaju grofova Frankopanskih

Sljedeće aktivnosti podrazumijevaju prezentaciju TSI-a u dječjim vrtićima Rijeke tijekom travnja i svibnja 2023. godine te implementaciju novih sportskih događanja u lipnju u Litvi i u Zagrebu u rujnu
Vidi originalni članak

U tjednu iza nas implementiran je još jedan ciklus sportskih aktivnosti u sklopu EU projekta “Boccia, pljočka and bulin – next generation TSG”, čiji je cilj promocija i revitalizacija europskih tradicijskih sportova i igara.

NEXT GEN TSG konzorcij sastao se u zavičaju grofova Frankopanskih, najprije u okviru projektnog sastanka kako bi utvrdio buduće provedbene korake po pitanju promocije i vidljivosti, a potom i na sportskim borilištima, s obzirom na to da su sljedeća dva dana bila predviđena za demonstraciju elemenata tehnike boćanja i pljočkanja učenicima petih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog i sportašima početnicima.

Organizator trećeg NEXT GEN TSG događanja, Boćarski savez Primorsko-goranske županije, uz stručno vodstvo instruktora i mnogobrojnih licenciranih trenera dočarao je djeci tehnike bližanja i izbijanja te osnovnih bacanja uz primjenu specifičnih metodičkih postupaka podučavanja. Ciljanim se aktivnostima želi pridonijeti valorizaciji TSI-a po modelu participativnosti djece i time očuvati izvornost tradicije, hrvatski identitet te kulturno nasljeđe.

Sljedeće aktivnosti podrazumijevaju prezentaciju TSI-a u dječjim vrtićima Rijeke tijekom travnja i svibnja 2023. godine te implementaciju novih sportskih događanja: prvo, na rasporedu već u lipnju 2023. godine, održati će se u gradu poznatog litavskog košarkaškog diva Žalgirisa, Kaunasu, te završno, u Zagrebu u rujnu 2023. godine uz sudjelovanje mnogobrojnih zagrebačkih osnovnoškolaca.

Projekt “Boccia, pljočka and bulin – next generation TSG” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz programa Erasmus+.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare