To je to što me zanima!

Bogdanović opet dobar, Netsi izgubili petu utakmicu u nizu

Bogata NBA večer ponudila je tri produžetka u Brooklynu, drugu pobjedu Lakersa u nizu, drugi poraz Memphisa u sezoni, novi uspjeh Spursa protiv LeBrona Jamesa...
Vidi originalni članak

Brooklyn Netsi izgubili su pet utakmica zaredom. Nakon četiri pobjede u prvih šest nastupa, sad su pali na omjer 4-7, a posljednji poraz od Milwaukee Bucksa posebno boli, s obzirom na to da je došao nakon 63 minute igre u Brooklynu .

Poslije tri produžetka Bucksi su pobijedili sa 122-118. Mogli su biti gotovi već nakon prvog produžetka jer je pri 105-105 pet sekundi prije kraja Brandon Knight ukrao loptu i potpuno sam se sjurio prema košu Netsa, samo da bi promašio čisto polaganje .

No isti taj Knight u drugom je produžetku pogodio tricu za izjednačenje samo pet sekundi prije kraja, a u trećem slobodnim bacanjima potvrdio pobjedu za Milwaukee.

- Suigrači su mi pomogli, vjerovali su da mogu zabiti onaj koš za treći produžetak, samo o tome se radi. Izdržali smo ovo kao ekipa - rekao je Knight, strijelac 18 koševa. Jabari Parker bio je najbolji s 23 koša, čime je za jedan poen skinuo rekord Bojana Bogdanovića za najviše poena rookieja na jednoj utakmici ove sezone.

Bogdanović je uz šut 4/11 za tricu završio s 19 poena , više u Netsima imao je samo Brook Lopez (26). Bogdanović je šutirao 3/5 za dvicu i 1/2 s linije slobodnih bacanja, uhvatio je i sedam skokova, ali promašio je tricu za vodstvo 20 sekundi prije kraja trećeg produžetka.

Rudežu pet minuta

Dramatično je bilo i u Indianapolisu, gdje je Damjan Rudež za pet minuta zabio svoj jedini pokušaj za tricu. Njegova Indiana košem Solomona Hilla sa zvukom sirene došla je do pobjede 88-86 protiv Charlotte Hornetsa.

- Ponosan sam i sretan zbog Solomona što nam je uljepšao večer - objavio je Rudež na Twitteru poslije novog iznenađenja Pacersa. Iako su od početka sezone zbog ozljeda stalno bili bez cijele početne petorke, već su na omjeru 5-7. Na slabom istoku i to je dovoljno za osmo mjesto.

LeBron ne može protiv Spursa

Manu Ginobili zabio je samo sedam koševa u pobjedi San Antonio Spursa u gostima kod Clevelanda, ali njegovo posljednje polaganje bilo je za pobjedu. Poslije toga krenuo je agresivno na LeBrona Jamesa , kojem je ispala lopta kod driblinga iza leđa, čime su prvaci sačuvali 92-90.

- Htio sam da promijeni smjer, a onda sam ga morao loviti. Nije mi to bio dobar potez , trebao sam trčati u obranu - priznao je Ginobili da je imao sreće u posljednjoj obrani.

- Išao sam napraviti taj dribling iza leđa i izgubio sam loptu. Nekad se lopta tako odbije - objasnio je James svoj potez. Završio je s 15 koševa i devet asistencija, Tim Duncan bio je najbolji gost s 19 koševa i deset skokova.

Lakersi iznenadili Rocketse

Nakon samo jedne pobjede u prvih deset utakmica, Lakersi su pobijedili u posljednja dva susreta i s omjerom 3-9 više nisu na dnu zapadne konferencije. Kobe Bryant zabio je 29 koševa, za što mu je trebalo "samo" 28 šuteva iz igre i deset slobodnih bacanja, a ključni je potez odigrao Wesley Johnson koji je ukrao loptu i zabio za vodstvo Lakersa u samoj završnici.

Memphis je u gostima kod Toronta doživio tek drugi poraz u sezoni, ali s 10-2 je i dalje najbolja momčad lige. Njihovom veteranu Vinceu Carteru Raptorsi su priredili posebnu dobrodošlicu i zahvalu za šest uspješnih godina u dresu Toronta na početku karijere.

Rezultati:

  • Cleveland Cavs - San Antonio Spurs 90-92
  • Indiana Pacers - Charlotte Hornets 88-86
  • Orlando Magic - LA Clippers 90-114
  • Philadelphia 76ers - Boston Celtics 90-101
  • Washington Wizards - Dallas Mavs 102-105
  • Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 118-122
  • Detroit Pistons - Phoenix Suns 86-88
  • Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 96-92
  • Minnesota Timberwolves - New York Knicks 115-99
  • Denver Nuggets - OKC Thunder 107-100
  • Houston Rockets - LA Lakers 92-98
Idi na 24sata

Komentari 19

  • dinamojavolim1 20.11.2014.

    hmm vince carter...i meni su suze krenule jer sam skuzio da i ja starim:) odlican igrac,jedan od onih zbog kojih publika kupuje karte

  • Gooner14 20.11.2014.

    Bojanova obrana bi mogla bit ključ Netsa u sljedećim utakmicama jer je jučer odigrao obranu na najvišem nivou NBA lige, draftan je u za njega najbolju moguću momčad jer su mu najsličniji po stilu igre i imaju puno šutera pa često ostaje otvoren, sve u svemu sljedeća utakmica protiv OKC-a očekuje se blow out, +20 za Netse, a vjerujem da mogu dobiti i Spurse utakmicu poslje toga kada se digne samopouzdanje

  • domitron 20.11.2014.

    Bojan je očekivano sve bolji i bolji. Šteta što Netsi gube...

Komentiraj...
Vidi sve komentare