To je to što me zanima!

Bogu iza nogu: Zbog nas nose hrvatske dresove usred Srbije

Jukopila, Vrdoljak i Peraica od ove će se sezone pridružiti Martini Pavić u gradu od 40.000 stanovnika na granici Srbije i Bugarske. Sa Zaječarom će pokušati uloviti LP
Vidi originalni članak

Svi se čude, pitaju me zašto baš Srbija od svih zemalja, ali eto... Svidjeli su mi se ekipa i ambicije Zaječara, a pomoglo je i što ne idem sama, objasnila je Solinjanka Petra Vrdoljak, bivša rukometašica Lokomotive, kako je završila u srpskom prvaku Zaječaru.

Hrvatska reprezentativka Martina Pavić ondje je već više od godinu dana, a sad će joj se, uz Petru, pridružiti Nina Jukopila te Aneta Peraica. Prava mala kolonija...

- Ne, niti u jednom trenutku nije mi bio problem što idem u Srbiju. Klub kao i svaki drugi - kaže Jukopila, koja je posljednjih nekoliko godina igrala za Trešnjevku.

- Nisam apsolutno ništa znala o gradu, ali jako sam zadovoljna. Grad je malen, ženski rukomet je hit, a ljudi su fenomenalni. Bile smo ondje četiri dana i već su nas uspjeli razmaziti - sa smiješkom kaže Nina.

Djevojke su već odradile i prve treninge.

- Super su nas primili, jako su ljubazni. Navijači dolaze čak i na treninge, i to u hrvatskim majicama. Još lani podijelila im ih je Martina Pavić - rekla je Petra Vrdoljak, 24-godišnjakinja koju u cijeloj priči muči samo udaljenost:

- Uh, kad krenem iz Solina, putovat ću cijeli dan. Ali nema veze, izdržat ću.

Nina Jukopila: Trebat će nam sreće za LP...

Reprezentativka Srbije Sanja Damnjanović otišla je na kraju ove sezone iz Zaječara u Podravku, a srpski prvak uzvratio je dovođenjem triju Hrvatica. Sve u želji da se dokopa Lige prvakinja.

- Nadamo se Ligi prvakinja, kakvi bismo bili sportaši da nije tako, no svjesna sam da će nam se puno toga morati poklopiti. Prije svega, trebat će nam puno sreće - kaže Nina Jukopila.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • carlos_zg 28.06.2011.

    Pozdrav curama u Zaječaru i neka ih odvedu u Ligu prvakinja!

  • branko3005 27.06.2011.

    što ste protiv ovih djevojaka, one samo žele raditi ono što znaju, da ste na njihovom mjestu ne biste tako bili zajedljivi

  • miki-vz 27.06.2011.

    pa i ja zbog prosinečkog nosim dres crvene zvezde usred zagreba :), ajmo robi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare