To je to što me zanima!

Boksač u pritvoru: Zaslužio je doživotnu suspenziju i izgon

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vido Lončar nokautirao je, a potom i tukao na podu, poljskog suca Mageja Dziurgota koji je završio u KBC Sestre milosrdnice s teškim tjelesnim ozljedama
Vidi originalni članak

Nakon što je, revoltiran suđenjem i prekidom meča do 81 kg na Europskom prvenstvu za juniore u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, nokautirao glavnog suca u ringu, hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar (18) uhićen je i nalazi se u pritvoru zagrebačke policije.

- Jučer, 20. listopada oko 19.25 sati na Trešnjevci, Krešimira Ćosića, u sportskoj dvorani, 18-godišnjak je fizički napao 51-godišnjeg državljanina Poljske i teško ga ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice. Osumnjičeni je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - priopćila je PU Zagrebačka.

Još uvijek se očekuje očitovanje Europske boksačke konfederacije , no Hrvatski boksački savez već je donio odluku o doživotnoj suspenziji za mladog boksača.

Njihovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

' Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu. Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji - AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji - EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza noćas je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage, suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring. Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima.

Ujedno duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17. - 26.10.2014. Primite još jednom naše iskreno žaljenje', stoji u priopćenju HBS-a.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • stjepan bosnjak 23.10.2014.

    dečko se malo zanio ccc what can I say hmm only he is very crazy

  • AZRIEL_2 23.10.2014.

    Ove godine na svjetskom prvenstvu Vido Lončar je pokraden od strane sudaca, sada opet na evropskom prvenstvu- priča se nastavlja i ponovo ga pokradaju. Čovjek je pukao! Baš me zanima da li će se kazniti i sudci koji su prouzročili da je dečko koji je uvijek bio miran i ok, doveden na rub živčanog sloma. ...I poštovani novinari, znate pisati samo kada je neki incident napravio netko, no malo dublje istražiti- to vam se neda. Nije da ikoga opravdavam, no treba se znati istina!

  • StjepanValjak 22.10.2014.

    Tako pravi Hrvat uništava neprijatelja

Komentiraj...
Vidi sve komentare