Obavijesti

Sport

Komentari 146

Boksač u pritvoru: Zaslužio je doživotnu suspenziju i izgon

Boksač u pritvoru: Zaslužio je doživotnu suspenziju i izgon
4

Vido Lončar nokautirao je, a potom i tukao na podu, poljskog suca Mageja Dziurgota koji je završio u KBC Sestre milosrdnice s teškim tjelesnim ozljedama

VIDEO

Nakon što je, revoltiran suđenjem i prekidom meča do 81 kg na Europskom prvenstvu za juniore u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, nokautirao glavnog suca u ringu, hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar (18) uhićen je i nalazi se u pritvoru zagrebačke policije.

- Jučer, 20. listopada oko 19.25 sati na Trešnjevci, Krešimira Ćosića, u sportskoj dvorani, 18-godišnjak je fizički napao 51-godišnjeg državljanina Poljske i teško ga ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice. Osumnjičeni je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - priopćila je PU Zagrebačka.

VIDEO

Još uvijek se očekuje očitovanje Europske boksačke konfederacije , no Hrvatski boksački savez već je donio odluku o doživotnoj suspenziji za mladog boksača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

' Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu. Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji - AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji - EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza noćas je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage, suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring. Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima.

Ujedno duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17. - 26.10.2014. Primite još jednom naše iskreno žaljenje', stoji u priopćenju HBS-a.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet