To je to što me zanima!

Boksački rat zbog Hrgovića: Izbornik protiv saveza i HOO-a

Osobni sukob bivših suradnika mogao bi nas koštati olimpijske medalje u Tokiju. Mateša i HBS složni: Kakvo Prvenstvo Hrvatske! To bi bila ucjena Hrgoviću, pa i ponižavanje!
Vidi originalni članak

Pa to je kao da od Luke Modrića tražite da odigra četiri utakmice u nekakvoj podsaveznoj ligi da bi mogao u reprezentaciju!

Takvu je paralelu povukao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, koji će morati upotrijebiti puno svog lobističkog umijeća, ali i autoriteta, kako bi raspetljao ovu zavrzlamu. Boksačku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ulog je, ukratko, olimpijska medalja. Da, tek potencijalna, ali dosta izgledna. A prepreka osobna netrpeljivost, sukob koji je došao i do suda.

Filip Hrgović cijelu karijeru govori da želi olimpijsko zlato. Nabrijao se na Rio de Janeiro, ali Francuz Tony Yoka opet je bio bolji. Pa je kročio u profesionalce taman kad je na svjetskoj razini odlučeno da i profesionalci smiju na OI. I kako Hrga niže profi pobjede, stalno ponavlja da želi olimpijsko zlato.

No, u međuvremenu se gadno posvađao s Leonardom Pijetrajem, trenerom i menadžerom koji mu je vodio karijeru. Razlaz nije bio lijep, Hrgović je usred olimpijskog ciklusa tražio da savez stipendiju daje njegovom treneru, a ne više Pijetraju, pa je prijavljen za prijetnje i remećenje reda i mira kad je bijesan upao u prostorije saveza, pa je izgovorio preteške riječi za čelnike saveza...

I u svemu tome najveći je problem što Hrga bez boksačkog saveza ne može na OI, a Pijetraj, koji ga je tužio sudu za naknadu štete zbog raskida suradnje i odbio je nagodbu, danas je izbornik reprezentacije.

MAVROVIĆ ODGOVORIO PIJETRAJU 'Hrga je zadužio naš boks, bio bi zločin onemogućiti mu OI'

- Ako Filip želi da ga prijavimo za OI, mora doći na Prvenstvo Hrvatske i izborne turnire, sparinge. Bilo bi drsko poslati ga izravno - otvorio je Pandorinu kutiju u intervjuu Draženu Brajdiću za Večernji list Pijetraj, gurajući u prvi plan svog teškaškog pulena Marka Miluna.

Prvi je drugu stranu priče ponudio Željko Mavrović, direktor saveza, koji je za Sportske novosti rekao:

- Filip Hrgović naš je apsolutni prioritet kao teškaš i dobit će priliku otići na izborne turnire za Olimpijske igre. Bit će za njih prijavljen. Nekakva ideja Leonarda Pijetraja da bi trebao sparirati s Milunom, nekakav izborni sparing je suluda. Pa Filip boksa na najvećim priredbama svijeta i ima najjaču boksačku ekipu oko sebe, jaču možda i od Joshue. Čovjeku koji je zadužio naš boks i sport s olimpijskom medaljom iz Rija, sada onemogućiti nastup u Tokiju bio bi stvarno zločin. Kazneno djelo. Kakvo Prvenstvo Hrvatske! Ako bi to bio uvjet, to bi bila ucjena Filipu Hrgoviću, pa i ponižavanje. Kakvo PH i kakvi sparinzi!

Procedura je da izbornik predlaže momčad za turnir, bilo koje natjecanje, ali HBS to mora potvrditi.

- Ne slažem se s puno stvari i načinom na koji je Hrgović nastupio izvan ringa ili kako je komunicirao s nekim ljudima. Ali ne skinuti kapu njegovim rezultatima, ne uvažiti njegovu sportsku vrijednost, to bi bilo sebično, ljubomorno, pa ako hoćete i tako grubo, idiotski - dodao je Mavrović.

Predsjednik saveza Bono Bošnjak u nešto je verbalno blažoj varijanti potvrdio Mavrovićev stav, a i HOO je stao na Hrgovićevu stranu. Odnosno, poručio da neće robovati nekim procedurama kad ima evldentnog kandidata za medalju u Tokiju. Najviše ih smeta što je pozadina svega ipak osobni sukob.

I ne, nije tu riječ o strahu da bi Hrgović mogao izgubiti na PH ili biti podređen na tim sparinzima koje Pijetraj zagovara, nego bi odlazak na takvo što i takva vrsta pripreme izbacila Hrgu iz ritma treninga koje tempira za napad na svjetski profesionalni pojas. A koje će mu ionako poremetiti pripreme za svjetske kvalifikacijske turnire, pa i sam nastup na OI.

Sve ide, dakle, u tom smjeru da će Hrgović dobiti šansu otići u Tokio, i to s velikim pritiskom da osvoji zlato nakon cijele ove drame koja šteti sportu. 

Pijetraj mu sigurno neće sjediti u kutu. I naslađivat će se ako Hrga ne uspije...

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 14.09.2019.

    Naravno da se treba kvalificirati i drugim Hrvatskim teskasima je san otici na OI. Neka ta primadona Hrgovic lijepo dode na PH i izbori svoje mjesto, a ne ovako preko veze. Radi lakrdiju od Olimpijskog odbora i Boksackog saveza, kojima je guzica toliko zinula za medaljom, da je izgleda spremna prodati i ono malo ugleda sto im je ostalo.

  • 11.09.2019.

    Sta Hrgovic ima trazit u amaterskom boksu sada??? Zar on nije svoju priliku propustio?? Yoka ga je nabio kao kantu...sta bi i Yoka trebao na OI?? Naravno da nece a vi sto se ne razumite nemojte laprdat,Klicko je osvojio OI ali u razdoblju kakvom mu je pripadalo...nije u 30tim isao ponovno tamo boksat kao ovaj nas klaun!

  • scorpionrv88 11.09.2019.

    Usrao se Babića!!! Hahahaha tu taticine pare nemaju vrijednost. Kukavica

Komentiraj...
Vidi sve komentare