Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Hrga je zadužio naš boks, bio bi zločin onemogućiti mu OI'

'Hrga je zadužio naš boks, bio bi zločin onemogućiti mu OI'
1

Mnogo se spominjala mogućnost odlaska Filipa Hrgovića na Olimpijske igre, a sve to ovisi o njegovoj profesionalnoj karijeri. Trener Pijetraj pak traži svojevrsne 'kvalifikacije', dok Mavrović ima drugačije mišljenje

VIDEO

Prije tri je godine filip Hrgović u Rio de Janeiru osvojio olimpijsku broncu, a nakon toga krenuo je s usponom u profesionalnoj boksačkoj karijeri. Njegova je želja osvojiti olimpijsko zlato, a pitanje je hoće li to moći radi svoje profi karijere, ali i radi izbornika Hrvatske, Leonarda Pijetraja.

boksaci

- Hrgović će moći na OI ako dođe na Prvenstvo Hrvatske, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno - rekao je Pijetraj za SN.

No, stav hrvatskog boksačkog saveza potpuno je drukčiji od stava izbornika. Predstavio je to i Željko Mavrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moja malenkost, ali i čelništvo Hrvatskog boksačkog saveza su istog stava, a taj je da je Filip Hrgović apsolutni prioritet kao teškaš, koji će dobiti priliku otići na izborne turnire ili mjesta na kojima se mogu izboriti Olimpijske igre. Bit će za njih prijavljen i bit će mu omogućeno to učiniti - rekao je Mavrović za Sportske novosti i dodao:

Leonardo

- Što se tiče ideje izbornika Leonarda Pijetraja da je Marko Milun bolji boksač, a on to otvoreno priča, to je jasno vjera trenera u svojeg boksača, ali... U statusnom boksačkom pogledu stvari stoje sasvim drukčije. Hrgović je jedan od 10 najboljih profesionalnih teškaša na svijetu, a Milun možda među 10 najboljih olimpijaca. Možda, ali i to je nategnuto. Ovog trenutka Milun, budimo realni, nema ništa.

To ne umanjuje činjenicu da je Toni Milun dobar boksač, ali neke stvari bi, prema mišljenju Željka Mavrovića, trebale biti jasne i Pijetraju.

- Čovjeku koji je zadužio naš boks i sport s olimpijskom medaljom iz Rija, sada onemogućiti nastup ili priliku za izboriti nastup na Igrama u Tokiju bio bi stvarno zločin. Kazneno djelo. Kada bi HBS s bilo kojim svojim tijelom izašao s takvim stavom ili idejom, ja sigurno više nikada s tim ljudima ne bih bio u istoj organizacijskoj priči - jasan je Mavrović. 

Dosad nitko nije imao priliku osvojiti olimpijsko zlato kao profesionalac, a što se tiče izbora boraca za OI - Pijetraj može napraviti popis, ali mora ga odobriti i HBS

- Ne slažem se s puno stvari i načinom na koji je Hrgović nastupio izvan ringa ili kako je komunicirao s nekim ljudima. Ja se tako ne bih odnosio, ali ne skinuti kapu njegovim rezultatima, ne uvažiti njegovu sportsku vrijednost, to bi bilo sebično, ljubomorno, pa ako hoćete i tako grubo, idiotski. Ja se veselim što imamo nekoga tko ide prema olimpijskom zlatu kao favorit! On dominira. Ponavljam, ne mora Filipa nitko voljeti, ali poštovati njegove rezultate, to je zaslužio - završio je Mavrović.

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu