To je to što me zanima!

Bokšić: Mandžo je pobjednik kao i Juve, zabit će 20 golova

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Juventusa komentirao je dolazak sadašnjega u Torino. Alen Bokšić predviđa uspješnu karijeru Marija Mandžukića u "staroj dami"
Vidi originalni članak

Mario Mandžukić provodi svoje prve dane u talijanskom prvaku Juventusu, a tamo je prije 18 godina nastupao još jedan golgeter hrvatske nogometne reprezentacije.

Alen Bokšić u jednoj je sezoni u Juventusu 1996./1997. osvojio Scudetto i europski Superkup, a u Ligi prvaka došao je do finala u kojemu je "stara dama" izgubila od Borussije Dortmund.

- Mario je drugačiji napadač nego što sam ja bio. ima drugačije karakteristike. Bit će pun pogodak za Juve. Vjerujte mi, dobro ga poznajem - kazao je Bokšić u intervjuu za Tuttosport.

- Mandžo je sjajan, sretan sam zbog njega i Juventusa. Nakon Bayerna i Atlética, Mariju je ovo nova avantura u jednom od pet najboljih klubova Europe. "Bianconeri" su doveli vrlo jakog igrača - dodao je.

Mandžo je u Torinu označen kao nasljednik Argentinca Carlosa Téveza, koji se vratio u matični klub Boca Juniors.

- Mario je pravi egzekutor, osobito u šesnaestercu i na visokim loptama, dok je Tévez više išao iza po loptu. Različiti su napadači, ali obojica su svjetske klase. Mandžo je borac i jako koristan u obrani, kad treba visoko pritisnuti protivnika.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Alen je u Juveu na dresu nosio devetku koju sada ima Álvaro Morata, dok je Tévez Mandžukiću oslobodio desetku. Bokšić ne želi govoriti o tim brojkama, već o nekim drugim.

- Te sitnice zabavljaju novinare. Nije važan broj na dresu, nego onaj koji ostvariš na kraju sezone. Vidjet ćete sljedećeg lipnja: i Mandžukić i Juventus bit će zadovoljni ostvarenim.

- Koliko golova očekujem? Mario je napadač za 20 golova po sezoni. Pokazao je to u Bayernu, gdje je imao dvojicu velikih igrača kraj sebe, Robbena i Ribéryja, kao i u Atléticu. Na istom nivou ostat će i u Juventusu - naglasio je bivši napadač "kockastih" koji je u 40 nastupa zabio deset golova.

- Optimističan sam jer poznajem Mandžukića jako dobro. Kad sam bio trener reprezentacije (u eri Igora Štimca, op.a.), vidio sam da je ozbiljan, motiviran nogometaš spreman za veliki klub. On je pobjednik, baš kao i Juventus. Mentalitet je isti i siguran sam da će se brzo priviknuti - zaključio je Alen Bokšić.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • zazasplit 01.07.2015.

    Alo Tinice kakp snimanje filmova

  • tomicalomica 30.06.2015.

    A jel I Tina potpisala za Juve ?

  • Glasaj za HSP1861 30.06.2015.

    Ako ne zabije 20 golova sakatim talijanima nek se onda ostavi nogometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare