To je to što me zanima!

Bolji za 2,7 posto: Tajna uspjeha je u majicama

Slučajno ili ne, nitko u Premiershipu nije dao više golova u zadnjih deset minuta od Portsmoutha. Liverpool je također zabio sedam
Vidi originalni članak

Tajna uspjeha kluba Nike Kranjčara, koji trenutačno drži šesto mjesto engleskog Premiershipa i ima niz od deset utakmica bez poraza, krije se u - dresu?!
Naime, samo Portsmouth od svih nogometnih klubova nosi čudesni “IonX” dres novozelandskog proizvođača Canterburyja. Opremu za koju se vjeruje da poboljšava učinkovitost igrača dosad su koristili samo ragbijaši, u tim su dresovima ragbijaši Južne Afrike nedavno osvojili SP. Ovogodišnja majica i kratke hlače igrača Pompeya napravljeni su od materijala koji sadrži negativno nabijena elektromagnetska polja. Zbog toga se u tijelu tijekom treninga i utakmica događa proces ionizacije, odnosno povećava se protok krvi i razina kisika. Testovi na sveučilištu u Loughboroughu navodno su potvrdili pozitivan učinak dresova na igrače.
- Definitivno postoji malo, ali značajno poboljšanje prilikom vježbi visokog intenziteta. Sportaš u toj opremi otprilike ima 2,7 posto više “sirove snage” - tvrdi Mike Caine, sveučilišni profesor sportske inovacije i dodaje:
- Recite mi, koji to trener ne bi poželio poboljšanje snage, reakcije i fleksibilnosti od 2,7 posto kod igrača u prosjeku?!
Slučajno ili ne, ni jedan klub Premiershipa ove sezone nije zabio više golova od Portsmoutha u zadnjih deset minuta! Liverpool je također dao sedam. 
U Pompeyu su se odmah osigurali, dodavši u ugovor s Caterburyjem klauzulu prema kojoj neko vrijeme ne smiju opremati ni jedan drugi engleski klub.
No je li “čudesni dres” legalan? Još je svjetski ragbijaški savez od anti-dopinške agencije zatražio mišljenje o “čudesnom dresu”. Odgovor je bio jasan:
“Dres ne sadrži nikakve zabranjene niti štetne supstance.”

KAKO DRES POMAŽE? Koža apsorbira ione iz dresa. Povećava se protok krvi, što dovodi do veće količine kisika “isporučene” mišićima i brže razgradnje mliječne kiseline.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare