To je to što me zanima!

Bolna Kecmanova trica najveći trenutak u povijesti ABA lige

Trica Dušana Kecmana 0.6 sekundi prije kraja utakmice, kojom je Partizan u finalu ABA lige 2010. u Zagrebu pobijedio Cibonu 75-74, proglašena je najvećim trenutkom u povijesti ABA lige u izboru navijača
Vidi originalni članak

Sjećam se, kao da je netko ugasio ton, kazao je Kecman nakon utakmice po kojoj ga i danas najviše pamte. Navijačima i igračima Cibone, ali i svim ljubiteljima hrvatske košarke ta je utakmica ostala u dobrom sjećanju. 

Kecmanova trica sa svoje polovice za pobjedu sakupila je 58 posto glasova navijača, dok je na drugom mjestu bivši play Crvene zvezde Marcus Williams koji je sakupio 42 posto glasova za seriju od 17 uzastopnih koševa protiv Partizana u polufinalu 2015. 

NESRETNI MARIN Rozićevo prokletstvo: Zar opet trica s druge polovice terena?!

A sve je izgledalo kao da će Cibona staviti ruke na trofej. No, podsjetimo, Partizan je osam sekundi prije kraja produžetka imao vodstvo 72-71 i dva slobodna bacanja, no Lawrence Roberts je promašio oba pokušaja.


Dušan Kecman danas

Cibona je uhvatila loptu, a Bojan Bogdanović samo 0,6 sekundi prije kraja pogodio tricu za 74-72. Cijela dvorana i igrači Cibone krenuli su sa slavljem, ali onda je Kecman očajničkim šutem duboko iz svoje polovice donio pobjedu Partizanu i ušao u povijest.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kajzer/soze/80🇷🇸 26.05.2020.

    Za vjek vekova ostaje nenadmašivo..Kad to okoreli Zvezdaš prizna😀

  • Stiv_Maden 26.05.2020.

    Cibona je kroz povijest dozivjela takvih bizarnih poraza da je to tragikomedija, hvala Bogu i Drazenu za onih par legendarnih sezona sredinom 80-ih, mada i tad kao dvostruki prvaci Europe Zadar ih rokne u finalu YU prvenstva usred Zagreba...

  • ChandlerBing4 26.05.2020.

    Najveci trenutak u povijesti ABA lige da, jer je za osvojenu titulu, ali ako striktno usporedujemo ovu tricu i onu Nolana Smitha, daleko vise stete je Partizanu nacinila trica Nolana Smitha nego Ciboni ova. Cibona ovom tricom nije ostala bez Eurolige i ova trica nije nikako bila uzrok Ciboninog propadanja. A od trice Nolana Smita se Partizan tek ove sezone koliko toliko oporavio i opet nece igrati ni iduce sezone Euroligu. Uglavnom mozda navijaci to tako ne vide, ali da pitas bilo koga u vodecim strukturama da li bi kada ne bi bilo trice Nolana Smitha izbrisali ovu tricu Kecmana odmah bi to potpisali. A Cibona je na istom, nisu tada osvojili, ali vratilo im se u Beogradu 2014. Nesto slicno kao sto se Chelseau vratila 2008. i poskliznuce Terrya tamo 2012. Cak je i razmak u godinama isti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare