To je to što me zanima!

Bolna odgoda: United je 'ukrao' proslavu naslova kod Cityja...

Dva potpuno suprotna poluvremena gledali smo u okršaju Manchester Cityja sa svojim gradskim rivalom Unitedom. Nakon što su gosti u prvom dijeli bili bez šanse, kasnije su šokirali City i došli do pobjede...
Vidi originalni članak

Zanimljiv gradski, ali i derbi čela Premier lige vidjeli smo na Etihadu. Manchester City je dominirao u prvom dijelu, no United je početkom drugog poluvremena izveo preokret na krilima Paula Pogbe i slavio s 3-2.

Prvo poluvrijeme bila je jednosmjerna ulica. Posjed lopte bio je uvjerljivo na strani Cityja, a "Crveni vragovi" nisu uspjeli uputiti nijedan udarac na gol. Domaćini su poveli preko Vincenta Kompanyja u 25. i Ilkaya Gundogana u 30. minuti susreta, a u još dvije izgledne šanse bio je Sterling.

Na početku drugog dijela probudio se United, preciznije Paul Pogba. Prvo je odlično iskoristio proigravanje Herrere u 53., a samo dvije minute kasnije glavom poentira nakon ubačaja Alexisa Sancheza. Zatišje je trajalo tek 14 minuta. Sanchez, ovaj put iz slobodnjaka, izvrsno pronalazi Chrisa Smallinga za potpuni preokret.

Iako je i dalje imao veći posjed lopte, Manchester City nije uspijevao doći do gola. Potom je u 79. minuti teško je oštećen za penal - Ashley Young oštro je startao na Aguera u svom šesnaestercu, no sudac je pokazao tek žuti karton Argentincu zbog protesta. Sjajnu priliku pred kraj utakmice propustio je upravo Aguero. S pet metara pucao je glavom, ali David De Gea sjajno reagira, kao i nakon kornera, kada je Sterling pogodio stativu, a golman Uniteda izbacio loptu van terena.

Ovo je prvi put da momčad koju vodi Pep Guardiola primi tri gola u dvije uzastopne utakmice. Da je City pobijedio danas, proslavio bi naslov prvaka. Ovako, United u Premiershipu ima 13 bodova manje od prvoplasiranog Cityja, šest kola prije kraja prvenstva. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • dirk_nowitzki89 08.04.2018.

    guardiola sve vise dokazuje kolika je prevara od trenera...jadni celavi katalonac koji sa zlatnom generacijom barcelone nije uspia uzet dvi lige prvaka zaredom, a kamoli vise od dvi....proslavia se sa nekim trebleima a ono najteze, obranit titulu LP nije nikad uspia sa zlatnom generacijom barcelone....sa bayernom je dozivia teske debakle i potope prvo od reala pa onda od barce....a sad i sa cityem ide istim putem...najobicnija prevara od trenera...nemojte me krivo svatit, odlican je trener, ali koliko ga uzdizu mediji i slicno, nije ni priblizno toliko dobar...sa ekipama koje je on vodia, uvjeren da bi svaki trener ostvaria DOSTA BOLJE uspjehe

  • dottie 07.04.2018.

    City iducu sezonu ne osvaja 100% vec se deugi polako privikavaju na njihov nogomet..gusi im se ta igra sve vise i vise..osvojit PL 2 godine za redom sa tako losim pristupom nema sanse.

  • blue_devil006 07.04.2018.

    Tako je.....gazi plastiku GGMU

Komentiraj...
Vidi sve komentare