To je to što me zanima!

Bolt ne odustaje: Pokušat će želju ostvariti s Marinersima...

Želja Usaina Bolta da zaigra profesionalni nogomet ne jenjava, a sada je pronašao i klub u kojem će ju probati ostvariti. Osmerostruki olimpijski prvak pridružit će se Central Coast Marinersima
Vidi originalni članak

Već i vrapci na grani znaju da je najveća želja osmerostrukog olimpijskog prvaka i svjetskog rekordera na 100 i 200 metara Usaina Bolta zaigrati profesionalni nogomet, a pridruživši se australskom klubu Central Coast Mariners došao je na korak do ostvarenja tog cilja.

Jamajčanin je već prije trenirao s njemačkom Borussijom Dortmund, južnoafričkim Sundownsom i norveškim Stromsgodsetom, ali nije odigrao niti jednu profesionalnu utakmicu.

Okušao se Bolt i u malom nogometu. Sudjelujući u sponzorskom projektu "Hublot Match of Friendship", zaigrao je pod vodstvom velikog Josea Mourinha, a neki od suigrača bili su mu Patrick Kluivert, Marcelo Desailly i Christian Karembeu. S druge strane, jednako jaka imena poput Roberta Carlosa, Davida Trezegueta i Marca Materazzija vodio je Diego Maradona.

- Kad čujem kako priča o nogometu, o svojoj želji da postane nogometaš, to mi zvuči kao san nekog zaluđenog dječaka. Međutim, kad ga vidim na terenu, učini mi se da tu postoji i nešto više od toga. Atletika je dobila velikana, ali možda je stvarno nogomet izgubio pravog igrača kad je odlučio krenuti drugim putem - izjavio je tada Mourinho, niti ne sluteći da Bolt neće odustati od svog nauma.

I evo ga sada, putuje u Australiju gdje će se pokušati izboriti za mjesto u momčadi CC Marinersa i profesionalni ugovor.

- Uzbuđen sam što putujem u Australiju! Vjerujem da mogu pomoći ovom klubu. Radujem se izazovu - poručio je Bolt, koji s treninzima počinje 18. kolovoza.

- Naš je cilj da budemo inventivni i da spajamo ljude. Bolt je korak više u našem razvoju - izjavio je čelnik Marinersa Shaun Mielekamp.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tetrapak1 07.08.2018.

    Nek ga hajdučija dovede

  • _LM19 07.08.2018.

    Lik ne shvaća da nema pojma..

  • LeonardoVučak 07.08.2018.

    Bas je naporan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare