To je to što me zanima!

Bolt ostvario san: Trenirat će s velikim Real Madridom

Jamajčanin Usain Bolt, najbrži sprinter svijeta, dobit će priliku za trening s Raulom i Van Nistelrooyjem, napadačima koje iznimno cijeni
Vidi originalni članak

Dobio sam poziv za trening s madridskim Realom. Obećajem da ću se tom pozivu i odazvati – rekao je Usain Bolt, osvajač tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu.
Tako će dobiti priliku izbliza upoznati Raula i Ruuda Van Nistelrooya, napadače koje uvrštava "među najveće u povijesti".
- Pratio sam Van Nistelrooya još dok je igrao u Manchester Unitedu, znam o kako se veličanstvenom igraču radi.
I površni pratitelji atletike znaju da je Bolt u Pekingu sva tri zlata, na 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metara, postavio i tri nova svjetska rekorda. Dakako, u ovom posljednjem pomogli su mu reprrezentativni kolege, među kojima i veliki rival Asafa Powell:
- Mi smo dobri prijatelji, skloni smo međusobnim nestašlucima i šalama. Međutim, na stazi smo samo suparnici - kaže Bolt.
Istaknuo je da je stadion Ptičje gnijezdo u Pekingu bio idealno mjesto za rušenje dugovječnog svjetskog rekorda Michaela Johnsona na 200 metara:
- Ukoliko je taj rekord bio osuđen na obaranje, to se moralo dogoditi baš u Pekingu, jer je staza na tom stadionu jako brza. Sve što sam htio u toj utrci bilo je doži na stazu i dati sve od sebe.
Nakon razočaravajućih predstava američkih sprintera u Pekingu, Usain je uvjeren da će oni u budućnosti biti još opasnija konkurencija:
- Istina je da Amerikanci nisu bili baš dobri u Pekingu, ali oni će sada još napornije raditi i trenirati. Tyson Gay nije mogao zbog ozljede pokazati svoj maksimum, ali vratit će se on, jači nego ikada - zaključio je Bolt.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare