To je to što me zanima!

Bolt potresen! Uzeli mu zlato zbog dopinga iako nije kriv...

Usain Bolt imao je savršeni učinak na olimpijskim igrama, devet finala i devet zlata. No, to više nije slučaj. Arbitražni sud u Lausannei potvrdio je odluku o oduzimanju zlata ekipi ekipi Jamajke koje su osvojili u Pekingu
Vidi originalni članak

Usain Bolt imao je triple-triple učinak s Olimpijskih igara, nešto što mu je jedinom pošlo za rukom u povijesti olimpijade. Sjajni Jamajčanin je na trima Olimpijskim igrama, osvojio zlato u svim disciplinama u kojima je nastupio, na 100, 200 i 4x100 metara. No, zbog krivice njegovog kolege, to više nije slučaj. Arbitražni sud u Lausannei potvrdio je odluku Olimpijskog odbora i oduzeo je zlato  sprinterima iz Jamajke koje su osvojili na štafetnoj utrci 4x100 na OI u Pekingu.

Arbitražni sud odbio je žalbu sprintera Neste Cartera na optužbu za doping. Naime, Carter je bio pozitivan na zabranjenu supstancu metilheksamina na doping testu koji je proveden 2008., no tek nakon osam godina i ponovljenog nalaza, odlučili su kazniti sprintera iz Jamajke.

- Ne prihvaćamo nijedan argument koji nam je iznio Nesta Carter, tvrdeći da bi rezultati ispitivanja trebali biti zanemareni i to da bi se odluka trebala povući zbog nekih navodnih - objavili su sa suda.

Tako je Carteru oduzeta zlatna medalja iz štafete na 4x100 metara, kao i njegovim kolegama Usainu Boltu, Asafi Powellu i Michaelu Frateru.

Na prvo mjesto su promaknuti trkači iz Trinidad i Tobaga, na drugo mjestu sprinteri iz Japana dok su Brazilci zaslužili broncu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pilav38 01.06.2018.

    Namještaljka

  • 31.05.2018.

    Po pravilu bi trebalo oduzeti i suspendirati Carteta...sta su drugi krivi???pa ovako stalno netko moze ostat bez mrdalje...zasto ne testiraju prije utrke i ubrzaju analizu da se ovakvi apsurdi ne desavaju.

  • marcro89 31.05.2018.

    prosao mi tiket nakon 10 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare