Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Bolt potresen! Uzeli mu zlato zbog dopinga iako nije kriv...

Usain Bolt imao je savršeni učinak na olimpijskim igrama, devet finala i devet zlata. No, to više nije slučaj. Arbitražni sud u Lausannei potvrdio je odluku o oduzimanju zlata ekipi ekipi Jamajke koje su osvojili u Pekingu

World Athletics Championships
Foto: LUCY NICHOLSON
6 komentara

Usain Bolt imao je triple-triple učinak s Olimpijskih igara, nešto što mu je jedinom pošlo za rukom u povijesti olimpijade. Sjajni Jamajčanin je na trima Olimpijskim igrama, osvojio zlato u svim disciplinama u kojima je nastupio, na 100, 200 i 4x100 metara. No, zbog krivice njegovog kolege, to više nije slučaj. Arbitražni sud u Lausannei potvrdio je odluku Olimpijskog odbora i oduzeo je zlato  sprinterima iz Jamajke koje su osvojili na štafetnoj utrci 4x100 na OI u Pekingu.

Arbitražni sud odbio je žalbu sprintera Neste Cartera na optužbu za doping. Naime, Carter je bio pozitivan na zabranjenu supstancu metilheksamina na doping testu koji je proveden 2008., no tek nakon osam godina i ponovljenog nalaza, odlučili su kazniti sprintera iz Jamajke.

- Ne prihvaćamo nijedan argument koji nam je iznio Nesta Carter, tvrdeći da bi rezultati ispitivanja trebali biti zanemareni i to da bi se odluka trebala povući zbog nekih navodnih - objavili su sa suda.

Tako je Carteru oduzeta zlatna medalja iz štafete na 4x100 metara, kao i njegovim kolegama Usainu Boltu, Asafi Powellu i Michaelu Frateru.

Na prvo mjesto su promaknuti trkači iz Trinidad i Tobaga, na drugo mjestu sprinteri iz Japana dok su Brazilci zaslužili broncu.

Naši partneri pišu
Message