To je to što me zanima!

Bombarder iz Dubrave vratio je hrvatski boks na staze slave!

Filip Hrgović izborio je fantastičan kraj karijere na prelasku iz amaterskog u profesionalni boks. Izborio je brončanu medalju u kategoriji +91 kg na Olimpijskim igrama u Riju
Vidi originalni članak

Neki kažu da je novi Mate Parlov, a neki da će biti bolji i od Vladimira Klička. Filip Hrgović (24) je nakon osvojenog Europskog prvenstva u Samokovu 2015. godine ponosni vlasnik nove medalje. I to one sportašu najdraže - olimpijske. Hrgović je pobjedom nad Kubancem Perom, odnosno porazom u polufinalu od Yoke, osvojio olimpijsku broncu u superteškoj kategoriji (+91 kg).

Dečko iz zagrebačke Dubrave član je najpopularnijeg zagrebačkog boksačkog kluba Leonardo. Rođen je 4. lipnja 1992. godine, a već je kao klinac pokazivao izniman talent. Kako se kaže, uspjeh je 90 posto rada, a 10 posto talenta. Hrgović je imao sreće da je tih 10 posto prepoznao Leonardo Pijetraj, koji ga je izbrusio i napravio od njega boksača svjetske klase u poluamaterskom boksu.

Sama činjenica da su ga za sparing partnera birali veliki boksači poput Davida Hayea, Kubrata Puleva i Valdimira Klička govori sama za sebe. Hrgović je visok 198 centimetara, a teži u prosjeku oko 101 kilograma. Zbog visokog stasa i dugačkog raspona ruku izazov je za sve boksače, stoga ne čudi činjenica da je tražena "sparing roba".

Naosvajao se brojnih trofeja i odličja. I dok mu je kruna karijere bila kad je osvojio Europsko prvenstvo u bugarskom Samokovu (tada je u finalu slavio protiv Nijemca Florijana Schulza dok je broncu u kategoriji do 81 kilograma uzeo Hrvoje Sep protiv Joshue Buatsija), sada se može pohvaliti olimpijskom broncom. Hrvatski boksač ne namjerava ostati u amaterskom boksu već se namjerava okušati u profesionalnom. Veseli nas vidjeti kako će se Filip snaći u elitnom rangu boksa.

Najveća dostignuća Filipa Hrgovića:

  • 2010. zlato na Svjetskom amaterskom prvenstvu za mlade
  • 2015. zlato na Europskom amaterskom prvenstvu
  • 2016. brončana medalja na Olimpijskim igrama
Idi na 24sata

Komentari 55

  • katoliban 20.08.2016.

    Kaj kenjate vi stalno i uporno! Čovjek je iz Brestja u Sesvetama-kakva Dubrava!?

  • limse muški spol... 19.08.2016.

    Kao mate parlov nikad. Malo ste pretjerali.

  • anna6 19.08.2016.

    Ja bi rekla da je Livnjak

Komentiraj...
Vidi sve komentare