To je to što me zanima!

Bonačić razočaran ispadanjem: Opet nas koštaju dječje bolesti

U osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka je po drugu godinu zaredom pobijedila Varaždin u gostima i to s 2-1 (0-0). Trener domaćih Luka Bonačić nije bio zadovoljan viđenim
Vidi originalni članak

I treći put u sezoni Riječani su svladali Varaždince. Nakon dvije pobjede u prvenstvu, Rijeka je u Varaždinu slavila u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa s 2-1 (0-0).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka je sve riješila u sedam minuta. U vodstvo ih je doveo Petar Mamić u 47. minuti, da bi za 2-0 zabio Alexander Gorgon u 64. minuti.

- Očekivali smo da će biti teška utakmica. Htjeli smo držati kontrolu i nismo htjeli ići na glavu. U drugom dijelu stigli smo do dva pogotka, kasnije smo držali loptu bez cilja i za to smo bili kažnjeni. Na kraju kad potegnemo crtu, mogu biti zadovoljan - rekao je Simon Rožman, trener Rijeke.

Jedini pogodak za Varaždince postigao je Leonard Vuk u 83. minuti. Riječ je o igraču koji je službeni pogodak postigao nakon više od godine dana. Posljednji put u strijelce se upisao 6. listopada prošle godine protiv Dinama II.

Trener Varaždina, Luka Bonačić istaknuo je da su Rijeci svjesno prepustili posjed, a ponovno su utakmicu, kao i u prvenstvu protiv Intera, izgubili zbog grešaka.

KUP: VARAŽDIN - RIJEKA 1-2 Deja vu u Varaždinu: Rijeka se ponovo provukla u četvrtfinale

- Htjeli dvostrukim blokom zatvoriti njihove bočne pozicije. Patila je igra prema naprijed jer tu nemamo kvalitetu, no opet su se dogodile dječje bolesti koje su nas opet skupo koštale - rekao je Bonačić.

Punčec emotivno proživio povratak na stadion

Cijeli susret za Riječane odigrao je Roberto Punčec, koji je baš na stadionu Varteksa napravio prve nogometne korake kao dijete, ali i kao senior.

- Predivno je vratiti se ovdje, u ove svlačionice. Mogu vam reći vrlo emotivno. Što se same utakmice tiče bilo je teško, nismo baš u bajnoj formi, no borimo se i nosimo i s trenerom Rožmanom bit će još bolje - rekao je nakon utakmice Roberto Punčec koji je u kontaktu s bivšim suigračima iz Varaždina Tkalčićem, Glavicom i Glavinom.

- Redovito se čujemo i moram ih malo zezati. Imamo tri od tri pobjede - smije se Punčec.

Njegov dobar prijatelj Tkalčić, koji je bio kapetan Varaždina u tom susretu, ističe da su najviše pokazali u dosadašnje tri utakmice s Rijekom.

- Malo je bilo čudno igrati protiv dobrog prijatelja Punčeca, no u igri nema prijatelja. Vjerujem da smo u današnjem Kup susretu najviše pokazali protiv Rijeke. Ne smije nam se dogoditi takve pogreške. Moramo stati, zatvoriti i biti koncentrirani u tim situacijama - napominje Tkalčić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare