To je to što me zanima!

Borba desetljeća: Lesnar i Carwin kao Fedor i Mirko

Aktualni prvak Lesnar (191 cm i 120 kg) protiv privremenog, Carwina, koji ima 12 čistih pobjeda. Ni jedan borac s njim nije izdržao drugu rundu...
Vidi originalni članak

Borba Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka svojedobno je bila najičekivanija u povijesti slobodne borbe, a mnogi će i danas reći kako je ta borba iz 2005. godine bila najbolja, najspektakularnija i još puno naj ikad viđeno, bilo u ringu ili oktogonu. Dva borca su u potpunosti opravdala svaku riječ napisanu uoči borbe.
U noći sa subote na nedjelju događa se nešto vrlo slično. Na borilačkom spektaklu UFC 116 u Las Vegasu potući će se prvak teške kategorije Brock Lesnar i privremeni Shane Carwin. Lesnar (32) iza sebe ima samo pet borbi (četiri pobjede) no ekspresno je došao u centar pažnje zbog zastrašujućeg izgleda, ali i spektakularnog načina 'tučnjave'. Amerikanac sa 191 cm i 120 kg izgleda kao nadčovjek, iznimno je brz i ne kalkulira, traži nokaut. Bez dlake je na jeziku i uvijek nudi spektakl. U studenom prošle godine je obolio od mononukleoze i nakon osam mjeseci vraća se u oktogon.
Sa suprotne strane stoji mu Carwin (35) koji je nešto niži (188 cm), ali isti po kilaži (120 kg). Još je spektakularniji borac jer je nanizao 12 čistih pobjeda, a niti jedan borac s njim nije izdržao do druge runde. Sve su završavale nokautom ili gušenjem. Privremeni je prvak i s trona želi skinuti Lesnara. Tehnički je sigurno u prednosti, no Lesnar je nešto snažniji, brži, a i bolji je hrvač. U svakom slučaju očekuje nas spektakl, kako god završilo.
U Las Vegasu održat će se još nekoliko borbi, a svakako treba izdvojiti onu hrvatskog borca Gorana Reljića. Nakon pobjede pa poraza na bodove u UFC-u, čeka ga solidni Amerikanac Grove (13-7-0). Svakako mu treba pobjeda za ostanak u najelitnijoj organizaciji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Harun32 03.07.2010.

    Kad je mec? Ne znam za vas ali meni je drazi K1 od UFC-a. Nekako je vise ljudski a UFC zivotinjski(agresivniji)...

  • tovar_69 03.07.2010.

    ma mogu oni imat 100 prvaka, al fedor je tata za svih njih, još mi se u glavi vrti kako je istukao 6-7 prvaka UFC-a :D

  • vinine 03.07.2010.

    Mirko i Fedor su imali jedan od dosadniji mečeva u kojem je Mirko bježa po ringu a ovaj ga lovio...bar sam ja to tako vidio, bio je jedan od najisčekivanijih ali tu nije bila borba već vožnja autoputom fedor je bio ferrari a mirko cesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare