To je to što me zanima!

Borba za izbornika: 'Linu Červara moramo zadržati!'

Izbornik je i dalje prilično ljutit na Zvonimira Bobana, a čelnici Hrvatskoga rukometnog saveza smiruju strasti i nude Lini Červaru novi ugovor
Vidi originalni članak

Činilo se kako je zakopana “ratna sjekira” između Line Červara s jedne te jedinoga sportskog dnevnika u Hrvatskoj i predsjednika njegove uprave, Zvonimira Bobana, s druge strane. No Lino je opet “sijevnuo” i putem medija odapeo:
- Boban i njegovi novinari mogu pisati svašta o meni, a ja o njemu ne mogu ništa jer to neće objaviti. I zato Bobanu poručujem da, kad se bude govorilo o tome tko je koliko dao za ovu Hrvatsku, ja trebam govoriti, a on slušati. I pitao bih ga: 'Za kakvu se Hrvatsku borio kad je udario nogom u stražnjicu onog policajca. Valjda za poštenu?!'.
Nije se Lino tu zaustavio:
- Nemam ništa protiv Sportskih novosti, a ni Zvonimira Bobana iako je rekao da ja imam nekakav psihički problem. No neprimjereno je tijekom prvenstva prozivati igrače, a posebno mene kao trenera, te me vrijeđati. Neka se računi polože na kraju, a ne u špici natjecanja. U isto vrijeme Lino je poručio kako još nije odlučio hoće li nakon SP-a 2009. godine u Zagrebu ostati na mjestu hrvatskog izbornika.
- Tko zna?! Možda već sutra mogu otići. Ništa nije sigurno ni vječno.
U isto vrijeme čelnici Hrvatskoga rukometnog saveza (HRS) čine sve kako bi Linu zadržali te primirili sukob s Bobanom.
- Lino je velik emotivac. Natjecanje je bilo vrlo stresno i nije čudo što je tako reagirao. Ne kažem da je ispravno, ali gledam na to kao na ljudsku reakciju - kaže Zoran Gobac, izvršni dopredsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza.
Savez želi i nakon 2009. godine Červara zadržati kao izbornika.
- Prije isteka važećeg ugovora Lini ćemo ponuditi novi. Želimo ga zadržati na čelu reprezentacije, takvog velikog i trofejnog stručnjaka ne smijemo izgubiti. HRS će učiniti doista sve da Lino Červar ostane - zaključio je predsjednik HRS-a Željko Kavran.

KAVRAN: POKUŠAT ĆEMO IZGLADITI STVAR
Činjenica je da mi nismo pročitali te tekstove ni čuli Lininu reakciju, ali stojimo iza njega, kaže predsjednik HRS-a Željko Kavran i dodaje:
- Bilo bi dobro da se smire strasti, za dobrobit rukometa i hrvatskog sporta uopće. Ne smijemo se svađati, premala smo zemlja da si to možemo dopustiti. Učinit ćemo sve da izgladimo stvar.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • triff 02.02.2008.

    zvinbimr boban je idiot nema postovanja prema lini a ni prema nasim rukometasima...idite svi u tri picke materine koji ne postujete nase HEROJE...ONI SU NAS NAJVECI PONOS

  • gmolak 30.01.2008.

    Samo jedna stvar:za uspjeh nije dovoljno samo imati kvalitetne igrače nego i trenera koji će od njih napravit ekipu i poosvajat sve što se da. A taj neko je Lino.

  • 29.01.2008.

    Svaka cast Bobanu, ali nek se bavi nogometom.Uz rukomet ipak najbolje ide Lino Cervar, a ako netko misli drukcije, neka se izvoli dokazati. Svi rezultati zadnjih godin i nisu bas mala stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare