To je to što me zanima!

Borna, kapa do poda! Ćorić je po ovom bolji čak i od Đokovića

Uz njega je još samo pet tenisača imalo pozitivan omjer protiv Top 10 igrača, a to su Novak Đoković, Nadal, Holger Rune, Carlos Alcaraz i Nick Kyrgios
Vidi originalni članak

Iza Borne Ćorića (26.) je možda ne bodovno najbolja, ali najvažnija sezona u karijeri. Napokon se vratio nakon ozljede i opet je u svjetskom vrhu, ponajviše zahvaljujući osvajanjem Mastersa u Cincinnatiju što mu je bila treća titula u karijeri, prva na tvrdoj podlozi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim sjajnog povratka, Ćorić se može dičiti i impresivnim podatkom. Naime, Borna je tenisač s najboljim postotkom pobjeda protiv igrača iz Top 10 u 2022. godini. Zagrepčanin je odigrao pet takvih mečeva, a kao pobjednik izašao četiri puta. Rafaela Nadala (3.), Felixa Auger-Aliassimea (9.) i Stefanosa Tsitsipasa (7.) srušio je na putu prema naslovu u Cincinnatiju, dok je u Beču ponovno slavio protiv Grka, koji u tom trenutku 5. tenisač svijeta.

Uz njega je još samo pet tenisača imalo pozitivan omjer protiv Top 10 igrača, a to su Novak Đoković, Nadal, Holger Rune, Carlos Alcaraz i Nick Kyrgios.

Ćorić će godinu završiti kao 26. tenisač svijeta, a najbolji renking karijere mu je 12. mjesto (studeni 2018.), pa je cilj za 2023. godinu jasan - ulazak u Top 10 prvi put u karijeri. Nova sezona, kao i svake godine, počinje australskom turnejom u siječnju. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 05.12.2022.

    vrh 😂😂😂😂

  • Dado1511 04.12.2022.

    vječiti talent

Komentiraj...
Vidi sve komentare