To je to što me zanima!

Boysi stigli u Petrinju, pomoć šalju Torcida, Kohorta, Funcuti... 'Bože, čuvaj našu Hrvatsku'

Kao i u potresu koji je pogodio Zagreb, Bad Blue Boysi su se i ovaj put među prvima odazvali za pomoć. Podršku unesrećenim građanima poslali su i hrvatski klubovi te sportaši, a pomoć ponudili i HNS, navijači...
Vidi originalni članak

Nakon kobnog trećeg mjeseca u kojem je potres napravio veliku štetu Zagrebu, ovaj put je teško nastradala Petrinja. Nakon jučerašnjeg potresa koji je zatresao Sisak i Petrinju, snažan potres magnitude 6,3 je u popodnevnim satima pogodio Hrvatsku, a epicentar je bila Petrinja. Brojne zgrade su razrušene, a nažalost, poginulo je jedno dijete.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Premijer Andrej Plenković i Zoran Milanović su se odmah uputili u Petrinju, a brojni hrvatski sportaši i klubovi poslali su podršku ljudima koji su se suočili s novom tragedijom u Petrinji koja je pretrpjela ogromnu štetu.

- Bože, čuvaj Hrvatsku. Dragi Petrinjci, svim srcem smo uz vas - napisalo je Hajduk na Instagramu i Facebooku, a Osijek je poručio:

- Plavo-bijeli za Petrinju.

Kao i u potresu koji je pogodio Zagreb, Bad Blue Boysi su se i ovaj put među prvima odazvali za pomoć. Pozvali su sve članove na okupljanje te su neki već stigli u Petrinju kako bi pomogli unesrećenima.

- Lopate, rukavice i ostalo kaj može pomoći ponesite - poručili su Boys.

 

Oglasio se i Dinamo:

- Dinamo uz Petrinju i Sisak. Nema predaje! Šaljemo podršku svima pogođenima potresom.

Marijan Kustić najavio je i pomoć Hrvatskog nogometnog saveza.

- HNS se suosjeća sa svima, odmah će se staviti na raspolaganje i financijski i na bilo koji način pomoći onima kojima je sad najpotrebnije. Kao i uvijek kad je teško.

Humanitarna udruga "Bilo srce", koju su osnovali hajdukovci i navijači, također je pozvala sve građane za pomoć, kao i Torcida Brač.

"Dragi navijači Hajduka, ljudi dobre volje, svi smo vidjeli potresne prizore iz Petrinje i Siska, gradova čiji stanovnici trebaju našu pomoć što prije. Hitno pokrećemo akciju prikupljanja potrepština: 
- nekvarljiva hrana 
- higijenske potrepštine
- deke i pokrivače

Svoje donacije možete donijeti već danas u prostorije Kluba navijača Torcida (Zrinsko frankopanska 17). S prikupljanjem pomoći počinjemo od ovoga trenutka, a nastaviti ćemo kroz sve iduće dane!"

U akciju su krenuli i Kohorta, Funcuti...

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak danas s Kielom igra finale Lige prvaka protiv Barcelone u Kölnu, ali i njega su potresle scene iz Hrvatske. Istu fotografiju objavio je i izbornik 'vatrenih' Zlatko Dalić.

Oglasili su se i golmani Hajduka i Dinama, Lovre Kalinić i Danijel Zagorac, kao i igrač Hoffenheima Andrej Kramarić.

Košarkaši Cibone, pak, taman su prije potresa završili s treningom.

Hrvatskog bacača kugle Stipu Žunića zatekao je potres u Zagrebu, a nakon što se sve zatreslo, izašao je iz stana kao i ostali građani kako bi izbjegao opasnost od urušavanja.

Pomoć su organizirali i navijači PPD Zagreba Bijeli lavovi.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • ante 1987 29.12.2020.

    Samo torcida još ima hrvatski klub, drugi su prodani nažalost

  • Furest ZD 29.12.2020.

    Sprema se i TORNADO ZADAR

  • Furest ZD 29.12.2020.

    Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare