To je to što me zanima!

Boysi se nisu tukli s navijačima Atalante, nego kijevski huligani

Bad Blue Boysi gaje dobre odnose s navijačima kijevskog Dinama, čiji su huligani u utorak u Milanu radili nerede pred stadionom i sukobili se s Atalantinim. Kolateralne žrtve bili su otac i sin
Vidi originalni članak

Dan nakon utakmice Atalante i Dinama (2-0) na San Siru javili smo se uživo s poprišta masovne tučnjave huligana koja se dogodila nešto manje od dva sata prije početka utakmice.

Kako smo doznali, u sukobima nisu sudjelovali huligani iz Hrvatske, kako se prvotno mislilo, nego - Ukrajinci! Naime, navijači Dinama iz Kijeva u dobrim su odnosima s Bad Blue Boysima i došli su u Milano raditi nerede, a u tome su i uspjeli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Letjele su baklje i boce, tuklo se svim snagama, a policija je sve promatrala sa strane.

Ispred ulaza 4 i 5 došlo je do okršaja desetak pripadnika kijevskih huligana i onih iz Bergama u kojemu je lakše ozlijeđeno 12 ljudi. Dvoje je ostalo ležati na asfaltu i pružena im je liječnička pomoć - jedan je imao šancov ovratnik, a drugi razbijenu usnicu.

NOVE SNIMKE Pogledajte tučnjavu u Milanu: Dječak i njegov tata ozlijeđeni?

Nešto ranije, oko 500 metara od stadiona u ulici Via Don Gnocchi, nastradali su otac (50) i njegov 14-godišnji sin, vjerojatno kao kolateralne žrtve sukoba huligana koji su se izdvojili iz kortea gostujućih navijača i onih domaćih.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bad Blue Boysi, njih oko 6000, zavrijedili su pozitivnu ocjenu policije zbog ponašanja za vrijeme i nakon utakmice. Nekoliko zapaljenih baklji nisu bacali, nije uništen nijedan stolac i nije bilo neprimjerenih povika.

Talijanski mediji glorificiraju Atalantu čudeći se kako je mogla izgubiti od Dinama 4-0 u prvom kolu u Zagrebu, a trener "modrih" Nenad Bjelica dobio je ocjenu 5 kao jedan od krivaca za lošu igru hrvatskog prvaka.

KOMENTAR Eh, tek sad vidite kakvoj ste momčadi zabili četiri komada

Smatraju da je pogriješio s taktikom i postavom u kojoj se Luka Ivanušec izgubio i Papu Gómez od njega je radio što je htio. Najbolju su ocjenu u La Gazzetti dello Sport, od dinamovaca, dobili Dominik Livaković i Mislav Oršić (5), a Luka Ivanušec dobio je 4,5.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • titanik guzi klaunuškog 27.11.2019.

    E to ti je prednost imena dynamo, mozes bit po potrebi, rus,ukrajinac,rumunj,albanac.., a bogami i hrvat

  • 27.11.2019.

    Zar su Ukrajinci mislili da igra Dinamo Kijev protiv Atalante

  • kicovz 27.11.2019.

    Jutros sam pisal negativan komentar oko bbb, ako istina da nisu oni bili, onda svaka čast dečkima za navijanje jucer

Komentiraj...
Vidi sve komentare