To je to što me zanima!

Braća Kličko objedinjuju boksačke teškaške naslove

Vitalij Kličko borio se prvi put nakon četiri godine i osvojio naslov prvaka po WBC verziji. Brat Vladimir pvak je po IBF-u, WBO-u i IBO-u
Vidi originalni članak

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko reaktivirao se nakon četiri godine i u borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji svladao Nigerijca Samuela Petera. Posljednji je put Vitalij nastupio 11. prosinca 2004. godine svladavši Britanca Dannyja Williamsa u Las Vegasu, nakon toga se povukao i posvetio političkoj karijeri.
Glavni motiv povratka bio je misao vodilja o vladavini njegove obitelji u teškoj kategoriji. Brat Vladimir Kličko je svjetski prvak po IBF, WBO i IBO verzijama, Vitalij je u trofejnu obiteljsku vitrinu sada stavio WBC-ov pojas.
Borba je bila jednosmjerna ulica koja je vodila prema uspjehu Ukrajinca. Nalete razornih udaraca Peter nije mogao braniti, u nekoliko je navrata bio vidno poljuljan, a sve je dovelo do toga da u osmoj rundi shvati kako ta borba više nema smisla. Jedino logično bilo je predati meč, što je Nigerijac i učinio. Zajedno s mečom, predao je i pojas prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare