To je to što me zanima!

Braća Sinković treći put prvaci svijeta: Ovo je ostvarenje sna

Četiri naše veslačke posade u povijesti su osvajale svjetsko zlato. Braća Valent (25) i Martin (24) Sinković članovi su njih tri. Sad su postali prvaci i u dvojcu na pariće...
Vidi originalni članak

Valent i Martin Sinković dva su zlata već osvojili u četvercu na pariće, a prvi svjetski naslov Hrvatskoj su 1994. donijeli Boraska i Franković.

- Ovo mi je najdraže odličje u životu. Osvojiti zlato samo s bratom u čamcu je predivan osjećaj - rekao je Martin, priznavši da je zaplakao na postolju u Amsterdamu.

- Da, nisam mogao suspregnuti emocije. Ovo je ostvarenje sna - istaknuo je Martin.

U polufinalu su srušili svjetski rekord. Postali su prvi dvojac na pariće u povijesti koji je stazu od 2000 metara odveslao ispod šest minuta. U finalu su, pak, drugoplasiranu talijansku posadu ostavili četiri sekunde iza sebe. 

A još prošle godine veslali su u četvercu. I također postali najbolji na svijetu.

- Ne znam kad je netko godinu za godinom osvojio zlato u dvije različite kategorije. To je velika stvar. Već smo na pola staze znali da ćemo pobijediti. Bili smo ‘debelo’ u vodstvu, a nismo uopće izgubili snagu - rekao je Valent.

A ova prekrasna priča ne bi se dogodila da Damir Martin, član zlatnog četverca, nije imao problema s leđima.

Trener Nikola Bralić nije sumnjao u zlato. Uostalom, dobro je znao što ima u rukama. Braću koja jure i prema olimpijskom zlatu u Riju 2016. U četvercu im je izmaknulo, u Londonu su osvojili srebro. Pitanje je samo u kojoj će posadi ići u Brazil, u dvojcu ili četvercu na pariće.

- To je slatki izbor. Ne znamo još ništa, no četverac je ipak brend - rekao je trener Bralić.

Niti Valent i Martin još ne znaju što im budućnost donosi. Hoće li olimpijsko zlato napasti samo njih dvojica, ili će se ponovo sastati s Damirom Martinom i Davidom Šainom.

- Dobro je da imamo tu opciju, no o tome ćemo tek pričati - kaže Valent.

- Sve su opcije otvorene. Možda ćemo brat i ja od sada veslati samo u dvojcu.

Volio bih da dobijemo svoj čamac, a ne da ga stalno moramo posuđivati - trener Bralić želi bolje uvjete.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • krnjevo 01.09.2014.

    Zaista, mene je neizmjerno sram kad čitam koliko se novaca uzalud baca na ispodprosječnu nogometnu repku i ohole nogometaše koji svoj status baš ničim nisu zaslužili, a ovi nadasve uspješni dečki koji nam domovini služe na čast i ponos nemaju ni svoj čamac za treninge. I neizmjerno me je sram kad vidim da je ovaj fantastičan uspjeh naših veslača svojim komentarom popratilo svega 5-6 komentatora. Više bi valjda pažnje pokupila prijateljska nogometna utakmica između Mrduše Donje i Gornje. Da, mene je sram.

  • vana 3 01.09.2014.

    Svaka čast braći i dalje vam dobar uspjeh ..

  • BrumBrum_1 01.09.2014.

    Dečki su postali prvaci svijeta, a veću medijsku pažnju od njih kroz jučerašnji i današnji dan su dobile Rozga sa dekolteom i Dizdar sa gaćicama... Eto u kakvoj državi živimo, žalosno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare