To je to što me zanima!

Bradford je prvi četvrtoligaš u finalu kupa nakon '62. godine!

"UBOJICE" VELIKANA Četvrtoligaš Bradford izbacio je Aston Villu u polufinalu Liga kupa i izborio Wembley. Nikome iz 4. lige nije uspjelo izbaciti tri premierligaša...
Vidi originalni članak

Bradford City izborio je finale Liga kupa izbacivši Aston Villu u polufinalu!

Četvrtoligaš je izgubio u Birminghamu 2-1, no obranio je prednost iz prve utakmice (3-1). Vojska navijača Bradforda bila je na Villa Parku i pjevala dugo nakon utakmice.

Bradford je postao tek druga momčad iz četvrte lige koja je izborila finale Liga kupa. To je 1962. godine uspjelo i Rochdaleu.

- Ne možemo vjerovati da smo uspjeli. Idemo na Wembley. Ne, nikad nisam bio tamo. Zabio sam najvažniji gol u karijeri - rekao je James Hanson kojem je to bio prvi gol za klub nakon 843 minute igre.

Borbeni četvrtoligaš čija momčad vrijedi jedva pet milijuna eura ima šansu osvojiti prvi trofej u 102 godine postojanja.

- Pogledajte samo ove navijače. To sve govori. Izbaciti tri premierligaške momčadi... Ovo je čaroban dan za sve nas - rekao je kapetan Gary Jones.

Bradford je jedini četvrtoligaš u povijesti koji je u jednoj sezoni Liga kupa izbacio tri kluba iz prve lige (Wigan, Arsenal, Aston Villa).

- Igrali smo zaista dobro. Danas smo ispisali povijest. Idemo na Wembley. Možemo li osvojiti Liga kup? Vidjet ćemo. Već sami finale je velika stvar za nas - rekao je menadžer Bradforda Phil Parkinson.

Na Wembleyu će Bradford igrati s pobjednikom dvoboja između Swansee i Chelseaja.

Liga kup, polufinale:

Aston Villa – Bradford 2-1 (Benteke 24, Weimann 89 / Hanson 55), ukupno 3-4

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Lux17 23.01.2013.

    bas mi je drago radi njih,jos da prodje Stoke,imali bi sanse i osvojit LigaCup

  • CpC-99 23.01.2013.

    Bradford - Swansea -> haos tekma haha

  • Penny Dollar 23.01.2013.

    Oni su cetveroligasi, a na putu su izbacili sest timova. Od toga tri navedena prvoligasa, jednog drugoligasa, jednog treceligasa i jednog cetveroligasa. Dakle, pet timova iz rangova koji su visi od njihovog. Zanimljivo i da su od ovih sest utakmica cetiri bile na produzetke ili penale, jednu su dobili golom u 94 minuti, a samo Astin Villa je jucer izbacena bez drame. Njihovi navijaci su sigurno prozivljavali prave ludnice kad su se igrale sve ove utakmice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare