To je to što me zanima!

Bravo, cure! Mladost nakon drame izborila polufinale...

Danas smo odigrali fenomenalno. Pored svih naših malih nedostataka uspjeli smo anulirati njihove prednosti, otkrili smo njihove mane i zasluženo pobijedili, rekao je trener Barić
Vidi originalni članak

Odbojkašice zagrebačke Mladosti izborile su plasman u polufinale Kupa CEV nakon što su u odbojkaškom domu Bojan Stranić pobijedile zlatnim setom poljsku ekipu LKS Commerceone Lodz.

Susret je u regularnom dijelu završio sa 3-2 (27-29, 25-21, 25-14, 20-25, 15-9) za Poljakinje, isto kao što je Mladost slavila prošli tjedan u Lodzu. Na koncu je odučivao "zlatni set" kojeg su mladostašice dobile sa 15-11 i nakon ukupno dva i pol sata igre stigle do pobjede.

Mladost je u odlučujućem setu povela 9-5, no Poljakinje se nisu predavale i smanjile su na 10-9. Leonard Barić je smirio ekipu minutom odmora, nakon čega su ponovno preuzele konce igre u svoje ruke, otišavši do 15-11 i pobjede.

Mika Grbavica i Martina Šamadan sa 22 poena bile su najučinkovitije u redovima pobjednica. Kod Poljakinja sjajna je bila Veronica Jones-Perry sa čak 32 osvojena poena.

- Danas smo odigrali fenomenalno. Pored svih naših malih nedostataka uspjeli smo anulirati njihove prednosti, otkrili smo njihove mane i zasluženo pobijedili. Nažalost, nemamo previše vremena za slavlje jer nas već za dva dana očekuje utakmica za polufinale Kupa Hrvatske u Vukovaru, pa gradski derbi za vikend s Dinamom, pa drugi tjedan Kamnik u borbi za Final Four MEVZA lige. Užasno jak raspored, zato sam posebno ponosan na ekipu, jer ući u polufinale Kupa CEV uz bok s velikim europaskim ekipama doista nije mala stvar. Ali, zaslužili smo - kazao je trener Barić.

- Ponosna sam, bila je stvarno odlična utakmica. Ova pobjeda nam puno znači - kazala je Natalia Tomić koja je sakupila 12 poena naglasivši sa smiješkom kako nikada u karijeri nije igrala meč sa šest setova.

- Nemamo vremena za slavlje, niti za odmor. Nadam se kako ćemo i u nastavku odigrati dobro - dodala je.

- Presretni smo, još nismo niti svjesne koliko ova pobjeda znači. Ostvariti pobjedu protiv ovakve ekipe je velika stvar - istaknula je Klara Perić koja je imala pet poena.

Djevojke sa Save će u polufinalu igrati protiv jedne od njemačkih ekipa, SSC Palmberg Schwerina ili Allianz MTV Stuttgarta, koje tek trebaju odraditi četvrtfinalne utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare