To je to što me zanima!

Bravo, Sisak! Hokejaši prikupili 1200 plišanaca za bolesnu djecu

Svi navijači su pozvani da nakon prvog gola domaćina na led ubace plišane igračke. Nisu morali dugo čekati, domaćin je zabio već u četvrtoj minuti. Plišanci će završiti u rukama djece iz Opće bolnice Sisak
Vidi originalni članak

KHL Sisak je u srijedu u Ledenoj dvorani Zibel u uzbudljivoj utakmici pobijedio Team Croatia Select nakon penala (6-5), no rezultat je ionako pao u drugi plan zbog hvalevrijedne akcije organizatora. 

POGLEDAJTE VIDEO: Humanitarna akcija u Ledenoj dvorani Zibel

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, svi navijači su pozvani da nakon prvog gola domaćina na led ubace plišane igračke koje će izmamiti osmijeh na lica djece u Općoj bolnici Sisak. Nisu morali dugo čekati, domaćin je zabio već u četvrtoj minuti nakon čega su Siščani zatrpali teren plišancima.

Sama ideja dolazi iz Amerike gdje se već godinama održava akcija "teddy bear toss" na hokejaškim utakmicama pa se plišanci doniraju potrebitima. 

- Pozvali smo naše navijače i ljubitelje hokeja na ledu, da dođu i podrže klub u novoj prvenstvenoj utakmici, ali smo uz sam sportski događaj, poželjeli napraviti i humanitarnu akciju tako da sakupimo plišane igračke za pedijatrijski odjel opće bolnice Sisak, i to na način da naši navijači donesu plišane i nakon postignutog prvog gola domaće ekipe, bace plišane na led. Akcija je i više nego uspjela, jer nakon postignutog prvog gola na led je poletjelo više od 1200 plišanaca, koje su naši najmlađi hokejaši prikupili u rekordnom roku kako bi se utakmica mogla nastaviti. Hvala svim našim navijačima na doniranim plišancima koje ćemo sigurno proslijediti onima  za koje su namijenjeni.

KHL Sisak sljedeću utakmicu, u sklopu IHL lige (momčadi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske), igra u Ledenoj dvorani Zibel 7. siječnja od 18.45 sati protiv HDK Maribor. Sretno, humanitarcima Siščanima!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare