To je to što me zanima!

Brazil dočekao vječne prvake: Pokopani igrači Chapecoensea

Tijela mladih nogometaša i dužnosnika Chapecoensea poginulih u avionskoj nesreći u Kolumbiji vratila su se u Brazil, a lijesove je dočekao brazilski predsjednik Michel Temer
Vidi originalni članak

Brazilska vojska poslala je tri aviona u Kolimbiju po 64 lijesa u kojima su bili igrači Chapecoensea, predsjednik kluba, dužnosnici i novinari. Tijela mladih nogometaša i dužnosnika kluba poginulih u avionskoj nesreći u Kolumbiji vratila su se u Brazil, a lijesove je dočekao brazilski predsjednik Michel Temer.

Dok je karavana prolazila kolumbijskim gradom Medellinom na putu do aerodroma gdje su prebačena u brazilske avione, mnoštvo ljudi je na ulicama mahalo bijelim zastavama i skandiralo: "Chape, prvaci". Od igrača su se u Brazilu oprostili rodbina i prijatelji, a na stadion Chapeco pretvoren je u svetište.

Na dan kad su Atletico Nacional i Chape trebali igrati finale Copa Sudamericane, 1. prosinca, stadion Atletica bio je pun, a ispred je bilo još 100.000 ljudi! Svi su došli odati počast rivalskog klubu koji je u nesreći izgubio gotovo kompletnu momčad. U isto vrijeme navijači u Chapecu napunili su svoj stadion i oprostili se od igrača. 

U jednoj od najvećih tragedija u nogometnoj povijesti poginula je gotovo kompletna momčad brazilskog prvoligaša. Chapecoense je putovao na finale Copa Sudamericane u Kolumbiju protiv Atletico Nacionala, a njihov avion udario je u planinu nakon što je ostao bez goriva. Atletico je prepustio trofej Chapeu, a nogometni svijet ovog vikenda odao je počast igračima koji su izgubili živote.

Poginula je 71 osoba. Alan Ruschel, Helio Hermito Zambier Neto i Jakson Follman jedini su nogometaši Chapecoensea koji su preživjeli pad aviona u Kolumbiji. Alan je slomio kralježnicu, ali probudio se iz kome, Neto ima ozljede glave i prsnog koša, a Follmannu su nakon višesatne operacije amputirali obje noge. Sva trojica trebala bi se izvući...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mandrillost 05.12.2016.

    Tužna strana nogometa!!

  • korisnik123456 05.12.2016.

    Dečki nadam se da sad igrate nogomet na nekom "boljem terenu"!

  • MAJA-MAGDALENA 05.12.2016.

    Veliki rizik pilota mnoge zavio u crno

Komentiraj...
Vidi sve komentare