To je to što me zanima!

Brazilci: Suci su se uplašili da bi Hrvati mogli ispasti sa SP-a

Hrvatski rukometaši namučili su se u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Brazila čiji su igrači nakon utakmice bili nezadovoljni suđenjem katarskih sudaca
Vidi originalni članak

Hrvatska se uz puno muke, znatno više no što se to očekivalo, plasirala u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Pao je Brazil s teških 26-25, no vrlo se lako moglo dogoditi da među osam najboljih iznenađujuće prođu i Južnoamerikanci.

- Igrali smo ravnopravno s jednom takvom reprezentacijom kao što je Hrvatska. O kvaliteti Hrvatske ne treba trošiti puno riječi. No u ovoj su utakmici ipak prevagnule neke druge stvari. Ime i tradicija očito znače puno - rekao je znakovito golman Cesar de Almeida.

Korak dalje otišao je Fernando Pacheco kojeg je očito zasmetao kriterij katarskih sudaca.

- Teško je govoriti o suđenju, no jako nas je živcirao kriterij. Jako se rijetko događa da jedna momčad tijekom cijele utakmice ima samo jedno isključenje. Ne znamo zašto je bilo tako. Zaslužili smo više - priča razočarani Pacheco.

Brazil je imao pet isključenja po dvije minute, dok je Hrvatska ostala samo na jednom Domagoja Duvnjaka.

- Čini se da su se suci uspaničili da bi Hrvatska mogla ispasti, a Brazil proći u četvrtfinale. Naravno, ne želim umanjiti pobjedu Hrvatske, no zaslužili smo slaviti - zaključio je vrlo oštro brazilski izbornik Jordi Ribera za O Globo.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • slavonija 26.01.2015.

    Ronaldinje,koliko je vama oduzeto lopti,a koliko hrvatskoj...??

  • kormilar 26.01.2015.

    Tko gubi ima pravo da se ljuti.

  • zgpurger1 26.01.2015.

    Suđenje na cijelom prvenstvu ide na ruku neeuropskim reprezentacijama.U Europi se igra jače,čvršće dopušta se ful kontakt,a ovaj kriterij to ne dopušta.Van Europe se igra "laganica","dječiji rukomet"i tome se kriterij prilagodio jer zna se da IHF puno radi na tome da se rukomet širi van granica Europe jer im dominacija Europskih reprezentacija nije zanimljiva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare