To je to što me zanima!

Favela u 'kockicama': Eduardo je djeci poklonio naše dresove

Nikad ne smijete odustati, a onda je sve moguće. Ja sam otišao odavde kad sam imao 16 godina. Danas moja karijera izgleda lijepo, ali bilo je jako teško, kaže Dudu
Vidi originalni članak

Još ne vjerujem da se ovo događa. Doveli smo djeci njihovog idola. Eduardo im je živući primjer da uvijek treba slijediti snove, rekao je Da Costa, trener u brazilskom kvartu Senador Camara.

Da Costa je trener momčadi Vila Croatia, u kojoj trenira više od 150 djece. Vila Croatia igra protiv vršnjaka iz drugih favela, a Eduarda obožavaju. Upoznali su ga uoči utakmice Flamenga i Boaviste, ali to je trajalo prekratko. Ovoga puta Eduardo je došao k njima. Blizu mjesta gdje je i on napravio prve nogometne korake.

- Nije to bilo daleko od ovog mjesta. Nikad ne smijete odustati, onda je sve moguće. Ja sam otišao sa 16 godina. Danas moja karijera izgleda lijepo, ali bilo je jako teško. Potrebno je puno strpljenja i sreće. Nogomet u Brazilu danas živi preko vas, djece Rio de Janeira - poručio im je Dudu.

Eduardo je obećao djeci financijsku pomoć i rekao je da će pratiti njihove rezultate. Uz to im je poklonio hrvatske dresove pa su djeca pozirala sa svojim idolom u "kockastom" i iza hrvatske zastave...

Idi na 24sata

Komentari 42

  • dragoi 18.04.2015.

    to mu ostalo pa da se rijesi. big deal

  • SuperFulcrum 18.04.2015.

    on je nazalost jedan veliki peh. onaj koji je mogao biti najveci ali izgleda da jednostavno nema srece u zivotu.

  • SuperFulcrum 18.04.2015.

    on je nazalost onaj koji je mogao biti najveci ali izgleda da jednostavno nema srece u zivotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare