To je to što me zanima!

Brazilski izbornik u strahu: Robben je vanserijski igrač

Robben je izniman igrač, tehnički vrlo darovit. Ako pogledate neke utakmice Bayerna prošle sezone, vidjet ćete da je bio ključan, Arjena hvali Dunga
Vidi originalni članak

Izbornik brazilskih nogometaša Carlos Dunga priznao je uoči sutrašnje (petak) četvrtfinalne utakmice SP-a protiv Nizozemske da se sjeća svakog pojedinačnog detalja u prošlim okršajima dviju momčadi. Dva je puta danas 46-godišnji brazilski izbornik kao kapetan sudjelovao u velikim trijumfima Brazila nad Nizozemskom kad su Svjetska prvenstva u pitanju: 1994. godine u SAD-u "seleçao" je slavio u četvrtfinalu 3-2 nakon sjajne predstave u drugom poluvremenu, u kojem su pala sva četiri gola, dok je četiri godine potom, u Francuskoj 1998. godine, Brazil od Nizozemske bolji bio u polufinalu nakon raspucavanja penala. Poslije 90 i 120 minuta bilo je 1-1.
- Obje su naše utakmice protiv Nizozemaca na Svjetskom prvenstvu bile teške, nevjerojatno napete. I obje su bile uzbudljive, pogotovo ona 1998. godine. Zabio sam tada pri raspucavanju svoj penal. Morao sam preuzeti odgovornost, da ne bi ispalo da sam četiri godine ranije u Americi zabio slučajno u rapucavanju protiv Talijana u finalu – kazao je Dunga okupljenim novinarima na press-konferenciji, dodavši kako je već oguglao na kritike:
- Johan Cruyff je rekao da ovo nije Brazil za koji bi on platio kartu? Poštujem njegovo mišljenje, kao i mišljenje bilo koga drugog. Svaka je debata pozitivna. Bolje je da imamo tisuću glava koje misle nego samo jednu. U svakom slučaju, dvoboj Brazila i Nizozemske u četvrrtfinalu dvoboj je za koji bih ja definitivno kupio kartu. Susreću se dva sastava koja pokušavaju igrati i čine to s vrhunskom tehničkom kvalitetom. Igrači Nizozemske i Brazila čine ono što publika voli: pokušavaju driblati i kreativnim rješenjima doći do gola. Mislim stoga da će to biti dobra utakmica.
Na pitanje o Arjenu Robbenu, vjerojatno prvoj zvijezdi Nizozemaca, Dunga je odgovorio pun udivljenja:
- Bez ikakve dvojbe, Robben je izniman igrač, tehnički vrlo darovit. Pogledate li neke Bayernove utakmice prošle sezone, vidjet ćete da je bio ključan. A ključni igrači uvijek čine razliku – završio je Dunga.
Izvijestio je izbornik također novinare da je Felipe Melo odradio posljednji trening uoči dvoboja (petak, 16 sati, stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth), te da bi mogao nastupiti. Izvjesno je da će utakmicu zbog ozljede gležnja propustiti drugi veznjak, Elano. U Ramiresu i Daniju Alvesu Dunga ionako ima jedno kvalitetne zamjene...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zuzelac 01.07.2010.

    ima si i ti svog robbeena (ronaldinha) sto ga nisi zva

  • Nizozemac 01.07.2010.

    Dunga samo spominje Robbena ,a gdje su Snajder ,van Persi ,van Bommel i ostali je da je Brazil ekipa boli glava ali mislim da bi se mogli lako iznenadit.Mislim da ce se nizozemci potrudit da im se revansiraju za SP u Americi 1994god.

  • hrvat2 01.07.2010.

    Finale: BRAZIL - SPANJOLSKA Ghana ce biti 3.

Komentiraj...
Vidi sve komentare