To je to što me zanima!

Brbić: Stigla je lova od Anasa, Hajduk sigurno neće propasti

Igor Tudor ispunio je samo jedan od tri cilja koje je pred njega postavila uprava. No Hajdukov predsjednik Marin Brbić kaže da nema govora o smjeni, a kamoli krahu...
Vidi originalni članak

Uoči sezone Uprava je pred Igora Tudora postavila tri cilja - plasman u doigravanje Europske lige, razvoj mladih igrača i što duži ostanak u utrci za naslov. Ispunjen je tek prvi cilj, a kako nije bilo ni ozbiljnijih transfera, ulica bruji o smjeni uprave, trenera i financijskoj propasti Hajduka do Nove godine.

- Ne može Hajduk propasti, Hajduk živi vječno - kazao je u šali predsjednik Hajduka Marin Brbić i dodao:

- Hajduk sigurno neće propasti. Istina je da neki ciljevi nisu ispunjeni i da od transfera nismo uprihodili ono što smo planirali, no na sreću Al Ittihad je počeo plaćati dug za Anasa Sharbinija, polovinu su već uplatili i to će nam pomoći da bez većih potresa dočekamo zimu. 

- Jedini ozbiljniji sudski spor je s obitelji Pokrovac za Niku Kranjčara, no mi smo tu u dobroj poziciji. Što se tiče smjena uprave i trenera, mi smo sređen klub u kojem se točno zna tko i kako mijenja i za sada o tome nema govora - kaže Brbić.

Za subotu je sazvana sjednica nadzornog odbora, na kojoj će se analizirati početak sezone, a sportski direktor Vučević i Tudor će podnijeti svoja izvješća.

- Nije tajna kako nismo zadovoljni nekim stvarima, no nogomet je varljiv. Jedna sudačka odluka protiv Istre i tri minute u derbiju s Dinamom okrenuli su cijelu sliku. Da smo dobili penal protiv Istre i sačuvali vodstvo u sudačkoj nadoknadi derbija, danas bismo za Dinamom zaostajali 8 bodova manje - kaže predsjednik "bilih".

U nedostatku rezultata Tudor bi morao razvijati mlade igrače, no protiv Zagreba su igrali redom stariji, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković, Gotal, Mezga i Milevski.

- Volio bih da mladi poput Vlašića, Balića, Hairlahovića, Malokua... igraju više, no niti smijem, niti se želim miješati u trenerove odluke. Tudor samostalno donosi odluke, ali i odgovara - pojašnjava Brbić, koji nije želio odgovoriti na hipotetsko pitanje o Tudorovoj smjeni u slučaju poraza u subotnjem gradskom derbiju.

- Ne želim pričati na tu temu, pokušajmo razmišljati pozitivno. Nadam se da će to biti pravi derbi i da ćemo pobijediti. Dosta smo se približili sa Splitom, zaboravili neke nesuglasice iz prošlosti, i koristim prigodu da im zahvalim što su nam izašli u susret i zamijenili domaćinstvo. Bez toga ne bi ni uspjeli rekonstruirati travnjak. Nadam se da će Park mladeži biti pun i da će se navijati bez vrijeđanja bilo koga.

Još uvijek se ne zna hoće li Poljud biti spreman za derbi s Rijekom.

- Činimo sve, to bi nam puno značilo zbog povećanog prihoda od prodaja ulaznica. Zemljani radovi će biti sigurno gotovi, no o vremenu zavisi hoće li se trava u tako kratkom roku primiti za podlogu. Ako sve bude u redu, riskirat ćemo i manja oštećenja. Travnjak stoji oko milijun kuna, no nakon Rijeke je reprezentativna pauza i sve se stigne popraviti.

U tijeku su pregovori s Milićem, Milovićem i Vršajevićem o produženju ugovora, no ne ide sve prema planu, te su moguće i drastične mjere.

- Svaki igrač je zasebna priča i ne mogu o detaljima. Razgovaramo, nadamo se najboljem, no vidjet ćemo što će biti. Niti jednu mogućnost ne mogu isključiti, pa tako ni mogućnost da neko završi i na tribinama - dodao je Brbić.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Josip Prnjak 20.09.2014.

    da je imao bilo koga umjesto Maglice imao bi 6 bodova više. Kiša .

  • Atletico Madrid 20.09.2014.

    Uoči sezone Uprava je pred Igora Tudora postavila tri cilja - plasman u doigravanje Europske lige, razvoj mladih igrača i što duži ostanak u utrci za naslov. Pred momcad koja vrijedi 6 kn se ne postavljaju ciljevi osim jednog, da bar ostane u ligi, a za razvoj mladih igraca, pa jos samo nisu pred pioniri igrali za hajduk...

  • johny2010 20.09.2014.

    bitno da nižić ostaje u kadru...eee moj brbicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare