To je to što me zanima!

Briljantan kalendar splitovaca: Igrači odjeveni kao - legionari

Dioklecijanova legija bila je nepobjediva, a kako su i nogometaši moderni gladijatori, nadamo se da će i oni biti nepobjedivi, rekao je glasnogovornik Splita B. Pavković...
Vidi originalni članak

Treću godinu zaredom renomirani splitski fotoreporter Tom Dubravec oduševio je sve koji su imali priliku uzeti u ruke kalendar koji je izradio za RNK Split.

Prve godine odveo je igrače na razne lokacije u gradu, uključio ih u svakodnevicu iz koje su se isticali jedino sportskom opremom. Lani ih je suprotstavio sportašima iz drugih sportova i klubova, a ove godine nadmašio je i sebe i sva očekivanja.

Nogometaše Splita odveo je u podrume Dioklecijanove palače i vratio ih u 1700 godina staru povijest Splita. Obukao ih je u legionare, a naslovna uloga Dioklecijana pripala je kapetanu Danijelu Zagorcu.

Spoj tradicije i modernoga, igrači u unikatnim odorama i s unikatnim oružjem u rukama oduševili su sve koji su vidjeli kalendar.

- Dioklecijanova legija bila je nepobjediva, a kako su i nogometaši moderni gladijatori, nadamo se da će i oni biti nepobjedivi - pojasnio je ideju autora glasnogovornik Splita Božo Pavković.

Ako igrači Splita i ne budu nepobjedivi, u svakom će im slučaju za uspomenu ostati spektakularne fotografije kakvih se ne bi postidjeli ni najbolji svjetski autori.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mestar 23.12.2015.

    Lijep kalendar, ali svida mi se i boja dresa, samo jos plave stucne onda ce bit pravi.

  • Torcaast 23.12.2015.

    Crna legija ili...? Malo pretjerano,ali Split ima odlicne kalendare svake godine,vrlo zanimljive i nekonvencionalne ideje,kalendar od prosle sezone je vrhunski,triba i Hajduk ici tim putem,da ne bude previse uobicajen kalendar i fotosopiran.

  • GeneralWoo_1 22.12.2015.

    pa nek ideju u legiju jer za nogomet nisu

Komentiraj...
Vidi sve komentare