To je to što me zanima!

Brojke ne lažu? Dinamo je ipak najpopularniji klub u Hrvatskoj

Prema posljednjim istraživanjima Dinamo je uvjerljivo najpopularniji hrvatski klub. No ti podaci navodno datiraju iz 1998. Dinamo ima 36 posto navijača, a Hajduk samo 23 posto navijača
Vidi originalni članak

Tko je popularniji, Dinamo ili Hajduk? Dinamo, rezultat je istraživanja GFK-a, međunarodnog instituta za ispitivanjne tržišta. "Modri" su uvjerljivo ispred Hajduka s 36 posto navijača. Splićani su na drugom mjestu s 23 posto. Na službenoj stranici NK Dinama htjeli su razjasniti dvojbu tko je najpopularniji klub u Hrvatskoj. Prema posljednjim rezultatima GFk-a, to je Dinamo. 

Na službenim stranicama također su naveli da se prije pet godine za Dinamo izjasnilo 33 posto ljudi, a za Hajduk 24 posto. Ako usporedimo podatke iz 2005. godine i ove posljednje, broj navijača Dinama porastao je za 135.000, a broj navijača Hajduka smanjio se za 45.000. To su objasnili dominacijom "modrih" koji su od 2005-2010. osvojili pet uzastopnih titula prvaka Hrvatske, tri Kupa i dva Superkupa. U tih pet godina ostavili su najvećeg rivala Hajduka gotovo 100 bodova na ljestvici.

No net.hr piše da su podaci iz 1998. godine.

- Ti podaci bi i danas trebali biti aktualni. Jer ako netko navija za neki klub, on će ostati njegov navijač. Rezultati su točni uz pomake od dva, tri posto - rekla je za net.hr Vlasta Kroflin, menadžer za odnose s javnošću u GFK-u.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare