To je to što me zanima!

Bronca Španjolskoj, naši rukometaši praznih ruku

Porazom 35-29 u utakmici za 3. mjesto, hrvatski su rukometaši ostali bez medalje i iz Pekinga se kući vraćaju s osjećajem gorčine i razočaranja
Vidi originalni članak

Tek u 4. minuti pao je prvi gol, a autorskim potpisom Ivana Balića, na igrača manje. Alberto Entrerios zabio je prvi španjolski gol. A mi smo u 6. minuti dobili već drugi sedmerac, ovoga puta Džomba nije pogriješio. Prvi put je na dva razlike postavio Vori u 7. minuti (3-1). Nakon što je svoj drugi gol zabio Entrerios, još jednom je iz sedmerca pokušao Džomba, no Hombrados je i drugi put obranio. A obranio je i Vorijev pokušaj u 9. minuti, nakon koje je Juanin izjednačio na 3-3. Prednost nam je odmah vratio Valčić.
Krila, Juanin i naš Horvat, bili su u glavnim ulogama do 5-5, a onda je Metličić odigrao lijep cepelin za Balića. No curilo je u obrani, Prieto je pogodio za 6-6. Čarobna asistencija Balića za Vorija i kontra Horvata dovela nas je na plus dva u 16. minuti. Na gol razlike vratio je Prieto, a isti igrač zabio je i za 8-8. Fantastični Losert potom je obranio čistu kontru Rocasu, a Balić na drugoj strani izborio sedmerac. Duvnjak je puno 'mahao', ali i zabio. Da se nastavi u 'gol za gol' ritmu pobrinuo se Iker Romero. Nakon nove obrane Hombradosa, u 22. minuti je Juanin iz kontre zabio za prvo vodstvo Španjolske (10-9).
Svojim drugim golom iz sedmerca u egal nas je vratio Duvnjak. No nije dugo trajalo, opet je zabio Romero, pa onda opet vratio Šprem. Romero je potom opet shvatio da se na njega baš i ne izlazi, pa je zabio i za 12-11. Još jedno izjednačenje donio je Šprem iz kontre, a novo vodstvo Duvnjak iz sjajne polukontre. Minutu i pol prije kraja poluvremena konačno je zabio i Metličić, i to za novih naših dva razlike (14-12). Tada je još i Mirko Alilović ušao obraniti sedmerac Juaninu, u čemu je i uspio. Červar je nakon toga pozvao time-out, rekao igračima da bi bilo dobro zabiti, a pritom i ne primiti gol, i poslao igrače na teren. Poslušali su ga polovično, nisu ni zabili ni primili.
Na otvaranju nastavka razigrao se Tomas, rezervno španjolsko desno krilo. Zabio je dva gola za izjednačenje, pa je Garabaya zabio za vodstvo 15-14 nakon samo 2,5 minute. Prvi hrvatski gol u drugom poluvremenu zabio je Duvnjak iz sedmerca, nadovezao se potom i Horvat s krila. Odmah je na 16-16 vratio Belaustegui, ali potom i zabio Pero Metličić. Nekoliko minuta i jedno nebulozno isključenje Duvnjaka kasnije, Belaustegui je izjednačio na 17-17. Hitri Juanin je iz kontre doveo Španjolce u vodstvo, nakon čega je Balić izborio isključenje Prieta. Realizirao je Duvnjak.
Nakon što su Duvnjaka isključili zbog... nečega, u 41. minuti suci su Metličića poslali van na dvije minute jer se nije dovoljno odmaknuo kod izvođenja deveterca. Juanin je odmah doveo Španjolsku u vodstvo, a onda je sedmerac izborio Vuković, a zabio Duvnjak. No golovima Tomasa i Davisa Španjolci su u 43. minuti prvi put poveli plus dva (21-19).
Loše razdoblje golom je prekinuo Metličić, a s lošim razdobljem nastavio je Alilović, koji je iz nekog razloga zamijenio izvrsnog Loserta. Za 22-20 je pogodio Entrerios, a onda Duvnjak zabio svoj sedmi gol, opet iz sedmerca. Na Romerov gol uzvratio je Metličić, a vratio se i Losert. No na 22-24 postavio je brzo Belaustegei. Prvi put su tri razlike Španjolci imali u 47. minuti (25-22), a četiri 11 minuta prije kraja nakon gola Prieta.
Lacković je svojim prvim (!?) golom za trenutak vratio nadu, ali onda je zabio A. Entrerios, pa obranio Hombrados. Za pet razlike zabio je Romero, a na četiri vratio Šprem. Šest i pol minuta prije kraja opet je pet razlike... Zabio je onda i Horvat za 26-30, ali gol Prieta za pet razlike četiri i pol minute prije kraja polako je gasio nade. Zabijali su onda i Valčić i Vuković, ali primali smo gol za golom... Kada je Losert obranio sedmerac, pa se lopta od njegove ruke ipak odbila u gol za 34-28, sve je bilo jasno. Bye, bye, medalja...

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Ferenc16 24.08.2008.

    ma daj, ak vama nije bilo važno koji bute na OI mogli ste se bar potruditi radi svojih navijača koji su vas bodrili svaku tekmu , sramota !!!!

  • superpolicajac 24.08.2008.

    misim da su se igrači nasitili line .treba pod hitno promijeniti trenera i igračima opet usaditi onaj pobjednički mentalitet

  • presvetli 24.08.2008.

    Realno gledajući repka je zrela za mali renomt,tepamo da smo kao najbolji u zadnjih 7-8 godina uzmite statistike pa ćete vidjeti da nismo.Mi smo u vrhu ali samo 4 medalje od zadnjih 10 velikih natjecanja,neki imaju više a drugo je apetiti naciji.Imali bih bar 2-3 odličja da Lino nije na klupi a i vidi se da baš u repki sve ne štima.Politika...možda i to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare