To je to što me zanima!

Brončani kapetan: Sad tek vidim da je muke vrijedilo

Godinama bronca vaterpolistima nije puno značila. Ova rimska možda je i vrednija od zlata. Ova generacija uzela je prvo zlato i prvu broncu
Vidi originalni članak

Ako ne igramo za prvo mjesto, ne moramo ni igrati. Ta je uzrečica godinama “krasila” i naše navijače, ali i sportaše. Vaterpolisti su dosad bili najbolji primjer za to jer, objektivno, teško je izgubiti šest bronci u nizu ako ti je do njih jako stalo. No i to se preksinoć promijenilo.
- Ovo mi je možda i najvrednija medalja u karijeri - rekao je čovjek koji ima tri svjetska i dva europska zlata te tri naslova olimpijskog pobjednika. U trenutku kad je shvatio da je zaista gotovo, da ćemo uzeti tu broncu, točno tako je i izgledao. I malo bi tko uopće shvatio koju medalju smo mi prekjučer uzeli, a poznavajući još naš mentalitet, poznatiji kao “balkanski sindrom”...
- Ona odvojenost od obitelji, dugačke pripreme, svi silni problemi... Ali tek sada znam i vidim da je vrijedilo sve ove muke - govorio je presretni kapetan Samir Barač, koji sa 36 godina još “gine” za hrvatsku reprezentaciju kao klinac. Ova generacija uzela je jedino naše svjetsko zlato, uzela je i prvu broncu u povijesti. Vjerujemo da će s Baračem na čelu i na EP-u u Zagrebu “ginuti” skupa.

RATKO RUDIĆ OSTAJE HRVATSKI IZBORNIK
Da je kojim slučajem Hrvatska izgubila dvoboj za treće mjesto, HVS bi gotovo sigurno smijenio Rudića s izborničke pozicije. Ovako će najbolji svjetski stručnjak ostat barem do EP-a 2010.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • integralna 03.08.2009.

    sve cestitke hrvatskoj!!! navijale smo u rimu za vas!!! pozzz!! crnogorke

  • dusansk 02.08.2009.

    I.....kako vam zvuči \"Bože pravde\" ?

  • JAX 02.08.2009.

    sad se jos nadam da ce rukometasi krenit njihovim putem i konacno osvojit prvu broncu

Komentiraj...
Vidi sve komentare