To je to što me zanima!

Brozović je s dvije asistencije lansirao Inter u Ligu prvaka!

Interu je za plasman u Ligu prvaka u posljednjem kolu prvenstva trebala pobjeda u Rimu kod Lazija i do nje su i došli preokretom od 1-2 do 3-2 u samoj završnici dramatične utakmice na Olimpicu
Vidi originalni članak

Nakon šest sezona pauze nogometaši Intera vraćaju se u Ligu prvaka! "Nerazzurri" su vrijedne pobjede došli u posljednjem kolu Serie A na gostovanju kod Lazija (3-2), izravnom okršaju za četvrto mjesto vrijednom najmanje 14 milijuna eura u kojem su važnu ulogu imala dvojica hrvatskih reprezentativaca u redovima gostiju, Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Domaćini su poveli u devetoj minuti nakon nesretne Perišićeve reakcije. Adam Marušić ga je pogodio u lice, a lopta je prevarila Handanovića i završila u mreži.

Djelovao je Lazio moćno u tim trenucima, ali Inter je odgovorio iz prekida. Brozović je u 29. minuti izveo korner, a Danilo D'Ambrosio najbolje se snašao pred golom i zakucao iz blizine za 1-1.

Kad je Felipe Anderson četiri minute prije odmora iz sjajne kontre i proigravanja Senada Lulića vratio vodstvo Laziju, činilo se kako će Inter na koncu ipak napustiti Olimpico pognutih glava. Ali to se nije dogodilo.

VIDEO: SJAJNI CALHANOGLU Tko kaže da ne zabija? Kalinić strijelac, Tudor spasio Udinese

Tražili su gosti penal u 71. minuti zbog igranja rukom Milinkovića-Savića. Gianluca Rocchi odmah je pokazao na penal, ali je nakon pregledavanja snimke poništio tu odluku. Ipak, u 78. minuti Inter je uspio dobiti najveću šansu u nogometu nakon neopreznog starta Stefana De Vrija, čovjeka koji će iduću sezonu igrati baš u - Interu. Iskoristio ga je Mauro Icardi i nagovijestio dramu u završnici.

Stvari su od loših postale još i gore za Lazio u 79. minuti, nakon što je Lulić dobio drugi žuti karton. Inter je sve karte bacio u napad i nagrada je stigla već u 81. minuti, opet nakon Brozovićeva kornera. Realizator je, ovaj put glavom, bio Matías Vecino za erupciju oduševljenja "nerazzurra".

Na koncu je Inter sačuvao veliku pobjedu, a Lazio je kraj utakmice i sezone nakon koje će ipak igrati samo u Europskoj ligi dočekao s dva isključenja jer je Patric na klupi u nadoknadi zbog rasprave dobio crveni karton.

Perišić i Brozović odigrali su svih 90 minuta za pobjednike, a Marcelo je bio među najboljim pojedincima na terenu Olimpica i vratio milanske crno-plave u elitu.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Karlo Butić Butigol 21.05.2018.

    Jednom asistencijom* Prvu mu nisu priznali!

  • Firefox_1 21.05.2018.

    Talijani su uvijek igrali u sustavu sa 4 ili čak 5 igrača u zadnjoj liniji, njihov nogometni indentitet se uvijek temeljio na gustoj, čvrstoj i taktički savršenoj obrani. Danas većina klubova Serie A igra sa 3 igrača u zadnjoj liniji, kao i reprezentacija i to jednostavno nije Italija....

  • dsmilja1 21.05.2018.

    Šteta kaj Tino Sven Sušić umjesto Broza nije otišao u Inter. Sad bi lijepo Lazio igrao LP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare