To je to što me zanima!

Brozović šef orkestra, a Perišić napadač koji 'rinta' i promašuje

Marcelo Brozović Interovom je igrom dirigirao 66 minuta, a Ivan Perišić opet je bio u napadačkom duetu, strahovito taktički dragocjen i vrijedan, ali i sa dvije šanse od kojih je bar jednu trebao iskoristiti
Vidi originalni članak

Ni Lukaku, ni Džeko, ni bilo koja druga toliko željena 'mrcina od napadača' još nije obučena u crno-plavo, ali Inter Antonia Contea iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje i to: sa Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem u naslovnim ulogama.

Na stadionu između nekoliko oblakodera u Macauu Inter i Paris Saint-Germain odigrali su odličnih pripremnih 90 minuta nakon kojih je bilo 1-1 (Kehrer za Francuze, Longo za nerazzurre), a nakon penala slavio je Inter, 7-6.

Brozović je, kao dvije sezone unazad, bio arhitekt Interove igre, dirigent po čijim uputama svira cijeli orkestar, ali ovaj put uz dva sjajna dodatka: Epic Brozo više nije sam, sada uz sebe ima dva talijanska dragulja, Sensija i Barellu, pa sve skupa izgleda daleko bolje, a hrvatski majstor može i u češće izlete prema protivničkom golu jer nije sva kreacija samo na njegovim leđima.

Nakon što je zaključio da Perišić nije za lijevog bočnog u 3-5-2, Conte je hrvatskog reprezentativca stavio u napadački duet sa 17-godišnjim Espositom i Perišić drugu utakmicu zaredom u toj ulozi izgleda - jako dobro.

Taktički je perfektan, količinu trke inače prikovanu uz lijevu stranu sada je prelio na cijeli teren, ali zbog umora kao logične posljedice priprema u dvije šanse nije imao dovoljno koncentracije da napokon i pogotkom potvrdi da Interu ne trebaju još dva pojačanja u napadu (lovi se Lukakua i Džeku jer Icardi nije u Conteovim kombinacijama) nego će, nakon povratka Lautara Martineza u momčad, biti dovoljna još jedna 'devetka' jer Perišić itekako može u napadački duet i to - sa apsolutno bilo kojim drugim Interovim ofenzivcem.

Naravno, trenerove su želje ključne pa nije isključeno da Perišić na kraju možda čak i promijeni klub (sam Bog zna da ga talijanski i engleski mediji već četiri prijelazna roka zaredom sele na Otok), ali na ovim pripremama definitivno je svima još jednom dokazao kako je riječ o svjetskoj klasi koja se, da vrijednost bude veća, po potrebi može koristiti na jedno 3-4 pozicije u momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mestar 28.07.2019.

    Inter bez Perusuica nebi presao centar. Dobro zsatvaraju sredinu i obrani ali ni je ni Juventus nista o]pokazao tipcna tvrda talijanska utakmica nema setaca igra se muski.

  • Jon_Snow 28.07.2019.

    Ako prodaju Perišića, ne piše im se dobro. On je "Katica za sve"

  • Cronik1 27.07.2019.

    Koliko god sentimentalni mi bili za njega mjesta nema potpise li Lukaku ili Dzeko

Komentiraj...
Vidi sve komentare